Reiseguide Italia:

Roadtrip fra Milano til Roma

Journalist Malin Gaden deler sine beste tips og triks, og hva man burde gjøre og ikke gjøre!

REISEGUIDE ITALIA: Her er mine beste tips fra ruten Milano-Rapallo-Montalcino-Roma! Foto: Malin Gaden
REISEGUIDE ITALIA: Her er mine beste tips fra ruten Milano-Rapallo-Montalcino-Roma! Foto: Malin Gaden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer skulle jeg endelig gjøre noe jeg har hatt lyst til så lenge: roadtrip i Italia! Med 10 dager ferie til disposisjon og en liten slant penger (dette ble faktisk gjort på budsjett - hvordan kan du se her!) begynte jeg å planlegge årets sommerferie. Milano, den italienske riviera, Montalcino og Roma ble ruta, og iløpet av turen gjorde jeg meg opp noen meninger om stedene jeg besøkte, oppdaget flere turistfeller, fikk et par overraskelser her og der, og fant raskt ut av hvor man bør legge igjen pengene sine!

Første stopp: Milano

Vi plukket opp den snertne Fiat-en vår på flyplassen i Milano og satte kursen mot sentrum. Umiddelbar reaksjon var at det var svært stille i byen og til tross for at det bare var 11. august, var det tydelig at høsten er like rundt hjørnet. Da vi skulle booke hotell i Milano benyttet vi oss av «Hotwire» og endte opp med et hyggelig og lite hotell i sentrum med en supersjarmerende hage i bakgården til 700 kroner natta.

Milano er en superfin by vi dessverre ikke fikk sett nok av. Vi hadde valgt å kun bruke en dag her ettersom vi lengtet mot havet, men her skal vi så absolutt tilbake. Men en ting forundret oss stort: ingen av butikkene var åpne! Vel, de mest kjente var det, men de stengte svært tidlig. Det var ikke en matbutikk å se og det var lite med folk. Vi måtte faktisk spørre en taxisjåfør hvorfor det var sånn. «Alle har ferie, så da stenger de alt», sa han! Vi fikk litt problemer ettersom noen av restaurantene vi hadde fått anbefalt på forhånd var stengt, men etter litt vandring kom vi over en som ligger høyt på listen over turens beste måltider: Trulli Love. Liten, søt og med nydelig mat! Bestill en ravioli med ricotta og fiken om du skal dit. Mmm....

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer