BESTILLE SOMMERFERIE: Ifølge ekspertene bør du være tidlig ute med å bestille sommerferie.  Foto: Shutterstock / 06photo
BESTILLE SOMMERFERIE: Ifølge ekspertene bør du være tidlig ute med å bestille sommerferie. Foto: Shutterstock / 06photo Vis mer

Flybilletter

Så langt i forveien bør du bestille sommerferien

- Det kan lønne seg å bestille flybilletter et halvt år i forveien.

Sommeren er like rundt hjørnet, og med det følger flere etterlengtede uker med ferie. Hva foretrekker du - sol og bad eller storby? Selv er jeg en sucker for varme, og tilbringer gjerne 14 dager på stranda hvis jeg får sjansen. I år har jeg imidlertid vært sent ute med å bestille ferie, og da jeg sjekket destinasjoner og priser forrige uke fikk jeg meg en overraskelse - svært mye var utsolgt! 

Hvor tidlig ute må man egentlig være? I lettere panikk bestemte jeg meg for å høre med ekspertene. 

LES OGSÅ: Derfor bør du ikke ta solarium før sommerferien

Kan lønner seg å bestille et halvt år i forveien 

Lasse Sandaker-Nielsen, som er kommunikasjonssjef hos Norwegian, forteller til KK.no at det generelt sett alltid lønner seg å være tidlig ute med å bestille billetter.

STRAND OG SOL: Sommerferien bør bestilles i god tid om man skal reise til varmere strøk.  Foto: Shutterstock / haveseen
STRAND OG SOL: Sommerferien bør bestilles i god tid om man skal reise til varmere strøk. Foto: Shutterstock / haveseen Vis mer

- Bestill gjerne et halvt år i forveien, for da har vi vår årlige nyttårskampanje med rekordmange billetter til en svært billig penge. Skal du reise til et av de mest populære reisemålene ved Middelhavet i skoleferien er du ikke alene, og det betyr at flybillettene selges fort. Da må du med andre ord være tidlig ute. (Pssst, dette er de mest populære reisemålene i 2017)  

- Vil det bli lagt ut flere billetter?

- Nei, det legges ikke ut flere billetter nå. Men det er ingen grunn til å fortvile, for det er fremdeles mange ledige billetter til destinasjoner der du er så godt som garantert sol og varme, sier han og legger til:

- Jeg vil anbefale deg å ta en titt på vår lavpriskalender, for der får du en enkel oversikt over tilgjengelige reisemål og priser. 

Knut-Morten Johansen, som er informasjonssjef hos SAS, mener i likhet med Sandaker-Nielsen at du bør bestille flyreiser til sommerferien så tidlig som mulig. 

- Det er ikke så rent få som er ute mange måneder i forveien, og med det kaprer de beste, og kanskje billigste, flybillettene. Spesielt populære avganger kan være utsolgt mange uker i forveien. 

LES OGSÅ: Verdens minste (og søteste) hotell er bare en time unna deg!

Ikke uvanlig å bestiller sommerferien rundt påske 

Videre forteller Johansen at det imidlertid er slik at at mange ser ut til å tenke på sommerferien i samband med påsken.

- Dette har sikkert en sammenheng med at venner og familie er sammen, og man begynner å undersøke litt rundt hvilke tilbud som er gjeldende, og planleggingen av neste ferie starter.

- Dette vet også flyselskapene siden vi av erfaring har sett bestillingsmønstrene i kundemassen. For å møte denne interessen og etterspørselen i markedet, publiseres det ofte rundt påsketider kampanjer med tilbud på flyreiser i sommermånedene. Du bør altså følg med!

Kaja Hanøy, som er talsperson hos reisesiden Momondo Norge, forteller til KK.no at det lønner seg bestille sommerferien 56 dager i forveien

- Vår omfattende flyanalyse av 8,5 milliarder flypriser på tvers av de 100 mest populære rutene på momondo.no, viser at man generelt bestiller aller billigst billetter 56 dager i forveien. Dette gjelder også for sommerferien. 

- Dersom man bestiller billettene 56 dager i forveien kan man faktisk spare gjennomsnittlig 45 prosent. 

LES OGSÅ: Når typen vil på ferie med gutta - uten deg

De fem mest populære destinasjonene

Videre forteller Hanøy at Spania, Thailand og USA stort sett dominerer topplistene over de mest besøkte ferielandene gjennom året blant nordmenn, også i sommermånedene. 

- Det som derimot skiller sommerferien fra resten av året er mindre søking til typiske storbyer som Paris og New York, og mer interesse for sol og standdestinasjoner som Alicante og Malaga, i tillegg til stadig økende popularitet for Kroatia.

- For årets sommerferieperiode ser vi at de fem mest populære destinasjonen er følgende:

  1. Alicanta, Spania
  2. Split, Kroatia
  3. Bangkok, Thailand
  4. Malaga, Spania
  5. Barcelona, Spania 
     

LES OGSÅ: 4 matvarer du bør være forsiktig med på ferie

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: