Reise alene:

Singel på ferie? Så enkelt får du venner på turen

Her er tipsene til deg som ønsker å bli kjent med andre i ferien.

VENNER: Du kan knytte gode vennskap selv og du reiser på ferie alene. Foto: Shutterstock
VENNER: Du kan knytte gode vennskap selv og du reiser på ferie alene. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Første tips er å gjøre noe du selv liker, altså oppsøke steder du liker. Da er sjansen størst for å treffe på likesinnede siden du tar utgangspunkt i egne interesser.

Selvstendig EQ terapeut, Therese Tonning mener at det å reise på ferie alene slett ikke er synonymt med å forbli ensom under oppholdet.

Og er du lysten på å være mer sosial på turen selv om du reiser uten en kompanjong, har du mange muligheter.

- Våg å ta kontakt

Når du først har kommet frem til stedet hvor du skal bo i ferien, er det kanskje ikke gjort på et blunk å stifte bekjentskap med andre på samme plass. Det lureste er derfor å bruke litt tid på å observere menneskene rundt deg, mener Tonning.

- Kjenn etter om det er noen du føler en eller annen interesse for, eller «dragning» mot. Men ikke «ta kontakt bare for å ta kontakt med noen». Sjansen for å danne nye vennskap øker jo selvsagt hvis du kommer i kontakt med noen som faktisk passer med deg selv, fortsetter hun.

Relasjonsterapeuten forstår at det å tilnærme seg andre på ferien kan virke ganske skummelt for mange.

- Men våg å gjøre det, uansett frykt du eventuelt kan kjenne. Det er helt naturlig å kjenne frykt, for du risikerer avvisning når du oppsøker andre, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer