Friluftsliv

Siri og Stian forlot Oslo til fordel for toppturer i Tromsø

– Hver gang vi kommer tilbake til Oslo, er det et sjokk å gå av flytoget.

FJELLENTUSIASTER: De siste par årene har samboerparet tilbragt utallige timer i fjellene rundt Tromsø. FOTO: Privat
FJELLENTUSIASTER: De siste par årene har samboerparet tilbragt utallige timer i fjellene rundt Tromsø. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Gode naturopplevelser er en viktig kilde til livskvalitet for mange og to som kan skrive under på dette, er samboerparet Siri Vilberg (32) og Stian Hallén (33). De siste par årene har de tilbragt utallige timer i fjellene rundt Tromsø, uansett årstid.

Resultatet har blitt «Eventyrturer - Senja, Kvaløya, Tromsø og Lyngen», en bok proppfull av flotte naturbilder og med hele 70 forskjellige turtips.

Men samboerparet har opprinnelig ingen tilknytning til Troms, de er nemlig «søringer» som har falt pladask for området de bor i.

– Troms er helt unikt, ikke bare i Norgessammenheng, men også i verden, sier Stian.

– Tromsø er en by med gode restauranter og et stort kulturtilbud, og så får man i tillegg den storslåtte naturen med fantastiske naturopplevelser både sommer og vinter. Folk kommer fra hele verden for å oppleve dette og så er vi så heldige å bo her.

Ble kjærester på ungdomsskolen

Siri og Stian er begge oppvokst på Kjelsås i Oslo og traff hverandre da de kom i samme klasse på ungdomsskolen. Da Stian, som er utdannet lege, fikk tilbud om å ta turnustjenesten sin ved Universitetssykehuset Nord-Norge, grep de muligheten med begge hender. Stian forteller at det i utgangspunktet var den fantastiske naturen som lokket mest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer