Reise

Sjarmerende Sevilla

Den andalusiske hovedstaden er en vakker blanding av kulturer og tradisjoner som har satt preg på alt fra arkitektur til mat.

REISEGUIDE: Sjekk ut sjarmerende Sevilla! FOTO: NTBSCANPIX
REISEGUIDE: Sjekk ut sjarmerende Sevilla! FOTO: NTBSCANPIX Vis mer
Publisert

Om Sevilla

Sevilla er Andalusías største by og hovedstad. Den har om lag 700 000 innbyggere og er kjent for sine mange festivaler – fiestas. Den største er Semana Santa i påskeuken. Byen er flamencoens vugge, og du hører den overalt i byen.

Sevilla er velsignet med en rik kulturarv fra både arabere, jøder og kristne, som blander seg med nye, moderne avtrykk. Her finner du alt fra smale gater, historiske palasser, kirker og åpne plasser til ultramoderne arkitektur.

FOTO: NTBSCANPIX
FOTO: NTBSCANPIX Vis mer

Shop

Calle Sierpes er byens mest ikoniske shoppinggate. Her finner du historiske butikker med blant annet delikatesser, hatter, vesker og annet tilbehør. I Calle Tetuan ligger konseptbutikker som Zara, Stradivarius og Sephora. Ta også en titt innom sidegatene, som er spekket med butikker, blant annet Bimba y Lola med trendy klær, vesker og sko.

Hos Inés Rosalas fås de berømte papirtynne, sukkerdryssende kakene med smak av enten olivenolje, anis eller appelsin som smaker himmelsk. Soho Benita er et hipt og unikt område, rett ved Metropol Parasol, med små butikker som selger blant annet mote- og vintageklær, kunst, vesker og tilbehør laget av lokale designere. Fin keramikk fra Sevilla kan du kjøpe i Triana-kvarteret. Sjekk Ceramica Ruiz, som er et bra utvalg.

FOTO: Hanne Olsen
FOTO: Hanne Olsen Vis mer

Opplev

Hopp på en båt ved byens ikoniske gulltårn, Torre del Oro, og seil på elven som renner igjennom byen, forbi den vakre parken Maria Luisa, tårnet Torre Sevilla, også kalt leppestiften, under gamle og nye broer og forbi det fargestrålende Triana-kvarteret.

Byens katedral er en av de største gotiske katedralene i verden og er bygd oppå en tidligere moské. Det berømte Giralda-klokketårnet har 24 klokker og flott utsikt fra toppen. Inne i katedralen finner du gravmonumentet over oppdageren Christofer Columbus.

Over katedralen ligger palasset Alcázar, som er bygd i maurisk- og renessansestil. Du har kanskje sett det i tv-serien «Game of Thrones». Her har det bodd både mauriske og kristne herskere, og du kan besøke både soverom, tronsalen og den tilhørende parken med et vell av vakre blomster, planter og rennende vann.

Metropol Parasol er verdens største trekonstruksjon, som overdekker plassen Plaza de la Encarnación som en stor ultramodern parasoll. Den kalles også las setas, soppene, fordi den ligner en stor sopp som skyter opp av jorden. På toppen har du imponerende 360 graders utsikt over byen.

Plaza de España ble skapt til verdensutstillingen i 1929 som Spanias mest imponerende plass, og er omfavnet av en 170 meter lang, halvbueformet bygning. Her er det gallerier, en liten kanal som du kan seile på og små broer. Plassen er utsmykket med fargestrålende fliser, blant annet i små kunstverk som representerer de 49 spanske provinsene.

Sevillas gamle jødiske kvarter, Barrio de Santa Cruz, er en forunderlig labyrint av smale gater og små plasser med hvitkalkede hus. Her kan du «gå deg vill» i gatene, nyte en kopp kaffe på en av de mange kafeene og gå gjennom Kyssegaten, Callejón de los besos, som er så smal at man kan kysse hverandre fra balkongene på hver side av gaten.

LES OGSÅ: Slik reiser du både smart og billig

FOTO: NTBSCANPIX
FOTO: NTBSCANPIX Vis mer
FOTO: Hanne Olsen
FOTO: Hanne Olsen Vis mer
FOTO: Hanne Olsen
FOTO: Hanne Olsen Vis mer

Sov

Det fine firestjerners-hotellet Doña María Hotel ligger i et gammelt palass rett ved katedralen og dens klokketårn, Giralda. Hotellet har hyggelige rom, men høydepunktet er takterrassen, der du kan nyte en drink med byens beste utsikt over katedralen. en.hdmaria.com.

Ved shoppingområdet i sentrum ligger det sjarmerende tostjerners-hotellet Hotel Casa de Colón med kun 17 rom. Hotellet ligger i en bygning fra 1800-tallet, og blander historiske detaljer som utskårne trevinduer med moderne vinduer og tekstiler, rå mursteinsvegger og flisgulv. Hotelcasadecolon.com

FOTO: Hanne Olsen
FOTO: Hanne Olsen Vis mer
FOTO: Hanne Olsen
FOTO: Hanne Olsen Vis mer

Spis

Byen kryr av tapasbarer, og tipset er å smake på alt, fra de klassiske andalusiske tapasene til de moderne med en mer kreativ vri. På familiebaren Don Carlos, som åpnet i 1988, får du noen av byens beste klassiske tapas. Smak på to av byens spesialiteter: espincas con garbanzos (spinat med kikerter) og carrillera de cardo (svinekjake), og drikk en tørr Fino- eller Oloroso-sherry til. Calle Gral. Polavieja 18, doncarlosrestaurante.com

Flores Gourmet er en moderne kombinasjon av tapasbar og butikk. Her får du tapas i kreative nyfortolkninger. Prøv stedets reker i enten den lokale favoritten ensalada rusa (russisk salat) eller en pan negro con gambas y ali oli (svart brød med reker og hvitløkmajones). I butikken kan du kjøpe delikatesser som skinke, ost og lokal vin. Flores Gourmet, Calle San Pablo 24, floresgourmet.es

Abades Triana har du førsteklasses utsikt til elven gjennom vinduer som går fra gulv til tak. Her føles det som du sitter midt ute i elven. Restauranten serverer god og enkel andalusisk mat. Calle Betis 69, abadestriana.com

Anibal Restaurant, som ligger i en vakker herskapsbygning fra 1907, kan du spise spanske retter som er krydret med innslag fra de fem kontinenter. Calle Madre de Dios 8, anibalrestaurant.com

Sevillas flotteste matmarked, Mercado de Abastos de Triana, ligger i Triana-kvarteret og er et farge- og fruktbombardement av friske grønnsaker, frukt, skinker og oster. tallerandaluzdecocina.com

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer