Opplevelsesrike Ferier

Slik er den nye trend​ferien

London er den nye hytta. Nå er selvrealisering en viktig del av ferieturen. Det skal oppleves og nytes, og gjerne flere ganger i året.

SYDEN ER IKKE LENGER NOK: Nå skal vi oppleve, se og lære så mye som mulig. Og valuta for pengene er viktig.  Foto: Scanpix
SYDEN ER IKKE LENGER NOK: Nå skal vi oppleve, se og lære så mye som mulig. Og valuta for pengene er viktig. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO: Jeg hadde hatt en fantastisk ferie på Gran Canaria. Hotellet lå rett ved havet, de små kunne more seg på miniklubb mens de store nøt vin i baren. All inclusive, klassisk chartertur. 

– Alt var inkludert, skrøt jeg, og viste frem bilder fra telefonen. En bugnende buffet, svømming med snorkel, og... Jeg stoppet. Ingen av kollegene mine fulgte med. 

Det var åpenlyst hva de tenkte: Du er passé!

LES OGSÅ: - Mange gifter seg med en tilfeldig mann de møter på fylla

Hjem på hjul

– Alle nordmenn drar på ferie. Oftere og oftere. Det blir stadig viktigere for folk, sier trendanalytiker Njål Berge i reklamebyrået Los & Co.

Han forteller at det handler om velstandsøkning, og at jo flere som har råd – desto viktigere blir nyansene mellom hva som er «hot» or «not» – for dem som bryr seg om sånt. 

Og ifølge Berge er ferie absolutt en statusmarkør. Det er bare å sjekke Facebook i ferien og se hvor mye som deles der, da får du også en formening om hva som gjelder blant de reisevante. Og det er ikke all inclusive i «Syden».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer