Romantisk byferie; Firenze i Italia

Slik får du mest mulig ut av Firenze

Maten, kulturen og den beste solnedgangen. Her er Firenze-tipsene du trenger.

UTROLIG UTSIKT: Kom deg opp i høyden. Her ser du hele bysentrum med en av de vakreste kirkene, Basilicata 
di Santa Maria del Fiore, som et viktig landemerke med sin flott kuppel. Foto: NTB Scanpix
UTROLIG UTSIKT: Kom deg opp i høyden. Her ser du hele bysentrum med en av de vakreste kirkene, Basilicata di Santa Maria del Fiore, som et viktig landemerke med sin flott kuppel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no):

Firenze. Denne utrolig vakre middelalderbyen som på latinsk heter Florentina, som betyr den blomstrende. Ingen tvil, dette er en av verdens mest romantiske byer å rusle rundt i. Byen med litt over 300.000 innbyggere er kjent som renessansens vugge, og bygningene i bykjernen er meget godt bevart.

Se solen gå ned

Enten du hyller skjønnheten alene, sammen med venner, kjæreste eller familie, gjør som italienerne; se solnedgangen fra broa Ponte Vecchio. Og spaser innom piazza della Santissima Annunziata, plassen der romantiske «Et rom med utsikt» ble filmet i 1985. Eller hvorfor ikke ta inn på hotell Degli Orafi, og få akkurat det rommet med utsikt mot elva Arno, som Helena Bonham Carter ønsket i filmen.

Nytelse for ganen

Skal dere skåle for all verdens vidunderlige følelser, er Enoteca Pitti Gola e Cantina stedet. Det ligger på Piazza Pitti foran det store Pitti-palasset like ved den flotte Boboli-parken. De er kjent for sin vinbar, men har også en god meny.

Ellers anbefales Cantinetta del Verrazzano i Via dei Tavolini. Her inne spretter de korken på den beste Chianti-vinen du kan tenke deg. De som eier vinbaren, eier også en av de største produsentene av Chianti-vin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer