Klage på pakketur

Slik klager du på ferien

Hva kan man kreve når charterturen ikke står til forventningene? Hvis du ikke får det du er lovet, har du rett til prisavslag eller at mangelen blir rettet opp innen rimelig tid.

FERIEKOS: Pakketuren blir ikke alltid som forventet. Da har du mulighet til å klage til reisearrangøren. Foto: NTB Scanpix
FERIEKOS: Pakketuren blir ikke alltid som forventet. Da har du mulighet til å klage til reisearrangøren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Når du reiser på pakketur til Syden, og det viser seg at hotellrommet ikke har balkong som lovet, eller at avstanden til stranden er mye større enn forventet – hva da? Kan du klage?

Pakkereisen skal være slik som beskrevet i katalogen. Arrangøren har ansvar for at pakkereisen samsvarer med det som er avtalt. Det er pakkereiseloven som fastsetter hvilke rettigheter du har.

Hvis du før pakkereisen begynner, mener at det er klart at reisen vil ha vesentlige mangler, har du rett til å heve kjøpet. Du kan da kreve det som allerede er betalt, tilbakebetalt eller å delta i en pakkereise av tilsvarende eller høyere verdi, såframt arrangøren kan tilby dette.

Mest praktisk er det at man oppdager eventuelle mangler etter at pakkereisen er påbegynt, for eksempel ved ankomst til hotellet. Står det for eksempel i brosjyren at hotellet har svømmebasseng, foreligger det en mangel hvis det ikke har det. Det vil også kunne være mangel hvis avstanden til stranden er for stor, eller dersom rommet ikke har balkong som lovet.

Mangler man må regne med

Avviket fra det som er avtalt, må ikke skyldes kunden eller forhold på kundens side. Det er ikke å anse som mangel hvis avviket er av mindre betydning og det er et avvik som kunden må regne med fra tid til annen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer