Flybilletter:

Slik sikrer du deg billige flybilletter til sommerferien

Det er ikke krise om du er litt sent ute, men du bør bruke litt tid på å finne de billigste billettene, sier eksperter.

FLYBILLETTER: Slik finner du de billigste billettene. FOTO: NTB Scanpix
FLYBILLETTER: Slik finner du de billigste billettene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nå nærmer det seg sommerferie, og du er kanskje en av dem som ikke har bestilt flybillettene ennå? Da er det lurt å bruke litt tid på å søke deg frem til de billigste billettene, og det er flere grep du kan ta.

1. Riktig timing av reisen

Forbrukerøkonom i DnB, Silje Sandmæl, trekker først frem at det er mye penger å spare på timing av ferien. Det er gunstig å reise utenfor fellesferien dersom du har mulighet.

- Det kan også lønne seg å velge utreise på en dag midt i uka, og hjemreise på en mandag. Du kan også spare mye penger på tidspunkt. Tidlig om morgenen og veldig sent om kvelden er det mange som styrer unna, sier Sandmæl.

Unntakene er morgenfly fra småbyer og inn til de store byene, understreker hun. Her kan formiddagsfly være billigere. Om du kan reise like etter en skoleferie er det muligheter for å gjøre et kupp.

LES OGSÅ: - Du bestiller de billigste flybillettene 56 dager i forveien

FORBRUKERØKONOMEN: Silje Sandmæl. FOTO: Mellingsater/Larsen
FORBRUKERØKONOMEN: Silje Sandmæl. FOTO: Mellingsater/Larsen Vis mer

2. Velg en alternativ flyplass eller omvei

Er du villig til å gjøre reisen litt lengre kan du spare ganske mye penger.

- Sjekk om det kan være alternative flyplasser i nabobyen til reisemålet ditt. Lavprisselskapene velger ofte flyvninger fra disse flyselskapene. Du kan også finne billigere billetter dersom du ikke velger direkteflyvning, men legger inn en mellomlanding i et annet land, sier Sandmæl. (Psst.. Dette er Europas billigste strandparadis!)

3. Legg inn én og én billett

Om dere er flere som skal reise er det lurt å ikke legge inn hele reisefølget i søket. Da kan dere nemlig gå glipp av lavprisbillettene.

- Sjekk derfor om det lønner seg å legge inn én og én, istedenfor alle samlet.

Er noen i reisefølget under 26 år kan dere også få rabatt. Noen flyselskap har ungdomsbilletter som kan spare dere en god del penger.

LES OGSÅ: Fem tips til en budsjettvennlig ferie

KAN BLI EN DYR SLUTTPRIS: Det er viktig å sjekke at alle kostnadene er inkludert i prisen. FOTO: NTB Scanpix
KAN BLI EN DYR SLUTTPRIS: Det er viktig å sjekke at alle kostnadene er inkludert i prisen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Husk at totalprisen er viktigst

Det er også lurt å bruke tid på de forskjellige nettsidene som selger billettene. Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, foreslår at du bruker søkemotorer for å finne gode priser.

- Søkemotorene skal blant annet kunne søke frem de billigste reisekombinasjonene for deg. Men besøk også flyselskapenes egne nettsider. Du kan også få billettene billige der, sier hun til KK.

Du har sikkert opplevd å finne billige billetter, for så å få masse valg av bagasje og innsjekking som gjør at prisen blir høy til slutt? Det er viktig å sjekke at alle kostnadene er inkludert i prisen. (Husk at du bør bestille flybillettene med kredittkortet)

- Sjekk gebyrer, skatter og andre omkostninger. En del flyselskaper tar ekstra betalt for blant annet innsjekket bagasje og setereservasjon. Det er viktig å ta høyde for å regne inn alle slike utgifter og omkostninger. Husk at det er totalprisen som er viktig.

LES OGSÅ: Har du lite å rutte med i sommer?

Er det dyrere å bestille sent?

Du har kanskje hørt at det blir dyrere og dyrere med flybilletter jo nærmere turen du bestiller. Reitan sier at det ofte stemmer, men at det ikke finnes noen fasitsvar på det.

- Det kan være lurt å planlegge litt i forveien, spesielt om du skal reise på et bestemt tidspunkt til en bestemt destinasjon.

- Også i annonserte kampanjeperioder er det lurt å være tidlig ute, da de billigste billettene blir solgt først og det kun er et fåtall som selges til den laveste prisen, forklarer hun.

LES OGSÅ: Kredittkort kan beskytte deg mot uheldige hendelser på ferie

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer