Costa Del Sol

Solkystens favoritter

Costa del Sol har vært en norsk reisefavoritt siden charterferien ble født. Fra storbyer til strender – den spanske Solkysten har alt!

COSTA DEL SOL: Nerja har vakker natur, deilig strandliv og koselig byliv. Kan det bli bedre! Foto: NTB scanpix
COSTA DEL SOL: Nerja har vakker natur, deilig strandliv og koselig byliv. Kan det bli bedre! Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere får øynene opp for de litt mer skjulte perlene langs Costa del Sol. Her er vår guide til de mest populære stedene langs spanjolenes mest solsikre kyststrekning.

Nerja

Usedvanlig hyggelig ferieby, en liten time øst for Malaga. Med kombinasjonen fine strender og et koselig sentrum er Nerja et sånt sted som kan sjarmere selv den mest kresne turist. Strandliv i toppklasse, og et sentrum spekket med koselige gågater. Men det beste av alt ligger utenfor byen, under jorden. Grottene i Nerja er en av Spanias mest kjente severdigheter, og en skikkelig eventyrverden av dryppstein og underjordiske fjellformasjoner. Et fint avbrekk fra sol og strand!

Passer for: Den som vil kombinere vakker natur med et hyggelig feriested.

MARBELLA: Jetsetternes favoritt. Gøy å gå i gatene og spotte kjendiser! Foto: Puro Beach
MARBELLA: Jetsetternes favoritt. Gøy å gå i gatene og spotte kjendiser! Foto: Puro Beach Vis mer

LES OGSÅ: Det kan koset deg dyrt å ikke oppføre deg ordentlig på fly!

Marbella

Marbella er stilig og trendy, og fortsatt en skikkelig jetsetfavoritt. Her kan du dra på designshopping dagen lang, se etter kjendisenes millionyachter i havnen – eller menge deg med fiffen på strandklubbene rett utenfor sentrum. Puerto Banus vest for Marbella har trukket mye av jetset-livet ut av sentrum. Ocean Club, Purobeach, Nikki Beach, la Sala by the Sea og de andre strandklubbene er alle populære feriesteder for rike og berømte, og alle som ønsker de skulle vært det. 

Passer for: Kjendisspottere, shopoholikere og festfolket.

MIJAS: Ta en tur vekk fra stranden en dag og se maleriske, hvite Mijas.
MIJAS: Ta en tur vekk fra stranden en dag og se maleriske, hvite Mijas. Vis mer

Mijas

Den hvite byen Mijas troner majestetisk over havet, i en fjellside innover i landet fra Fuengirola. Etter en større oppussing fremstår dette smykket av en by som særdeles idyllisk. Åletrange, maleriske gater gir assosiasjoner til greske byer i Kykladene, og med eseldrosje, panoramautsikt og koselige restauranter er det en perfekt utflukt fra strandlivet – eller feriested for den som ikke nødvendigvis vil ha stranden på dørstokken.

Passer for: Best som dagstur og avbrekk fra strandlivet.

LES OGSÅ: Er bagasjen blitt borte? Dette har du krav på!

Torre del Mar

Ingen hemmelig perle, men likevel litt utenfor radaren til de fleste skandinaver. Dette er en spansk ferieby med alt du trenger av fasiliteter – og en skikkelig fin strandpromenade, Paseo Maritimo de Poniente. Her skal du følge luktesansen og finne veien til en klassisk chiringuito – en enkel fiskerestaurant der fersk fisk grilles på spyd omtrent ute på stranden. Skikkelig godt!

Passer for: Strandløver og livsnytere.

BENALMADENA: Har bevart det beste av det gamle og mikset det med superhyggelig feriestemning. Foto: Runar Larsen
BENALMADENA: Har bevart det beste av det gamle og mikset det med superhyggelig feriestemning. Foto: Runar Larsen Vis mer

Benalmádena

Feriebyene ligger på rekke og rad hele veien langs Andalucias kyst. Benalmádena er likevel noe for seg selv. Her finner du en fin blanding av turistresorter og spansk landsbyliv, samt en slags historisk landsby i form av Benalmádena Pueblo. De flotteste strendene ligger rett vest for den flotte havnen Puerto Deportivo, som for øvrig er vel verdt en ettermiddag med middag og drinker i hyggelige omgivelser. Her kan du også bli med på fisketurer og andre vannsportaktiviteter.

MALAGA: Storbyen du lander i, men som også er vel verd et opphold i 
seg selv. Foto: NTB scanpix
MALAGA: Storbyen du lander i, men som også er vel verd et opphold i seg selv. Foto: NTB scanpix Vis mer

Passer for: Vannsportentusiaster og solslikkere. LES OGSÅ: Har du ingen å reise på ferie med?

Malaga

De fleste reiser rett fra flyplassen til feriebyene langs kysten. Men Malaga er verdt et langt besøk i seg selv. Her har moderne byutvikling og historisk sus skapt en skikkelig metropol – spekket med attraksjoner og hyggelig stemning. Smakfulle tapasrestauranter, en imponerende festning, flere museer i verdensklasse (gå ikke glipp av Picasso-museet), for ikke å glemme strandliv. Malagas egen bystrand er mye bedre enn ryktet sier, med flotte spisesteder og god kvalitet på både strand og vann.

Passer for: Alle som er opptatt av mat, kunst og storbyliv. Og strand, selvsagt.

ESTEPONA: Stedet for tilbakelent og fredelig strandferie. Foto: NTB scanpix
ESTEPONA: Stedet for tilbakelent og fredelig strandferie. Foto: NTB scanpix Vis mer

Estepona

Den lille kystbyen vest for Marbella er ingen nyhet på reisekartet, men i motsetning til flere andre hotspots for turister, har Estepona klart å beholde mye av sitt særpreg og opprinnelige idyll. Det betyr en livlig havn med lokale fiskere, hyggelige og historiske gater inne i gamlebyen – og en nydelig strand der tettheten av turister ikke er spesielt høy. 

Passer for: Den som vil ha en avslappende strandferie uten for mye kjas og mas.

LES OGSÅ: Dette bør du tenke på når du bestiller reiseforsikring

Fuengirola

Klassisk feriefavoritt og sentrum for charterturisme i mange år. Det er selvsagt stranden som er Fuengirolas hovedattraksjon. Langs den sju kilometer lange strandpromenaden er det det høy charterfaktor og mange fastboende utlendinger. Er du opptatt av sol og strand, er du kommet til riktig sted. Om lokal sjarm er viktig, bør du reise andre steder. Men byen er såpass stor at du finner det meste, særlig i form av spisesteder med mat fra hele verden.

Passer for: Den som vil ha en livlig strandferie.

TORREMOLINOS: Det klassiske chartermålet, med milelang strand. Foto: NTB scanpix
TORREMOLINOS: Det klassiske chartermålet, med milelang strand. Foto: NTB scanpix Vis mer

Torremolinos

Et av de første stedene turister reiste i charterbransjens tidlige år, og fortsatt en favoritt for solhungrige utlendinger. Det er ikke den vakreste delen av Solkysten, og foruten en lang strand som ligger bare noen minutter fra flyplassen, er det ikke de store attraksjoner som lokker. Men flere stilige strandbarer har åpnet lengst øst på strandstrekket. Her kan du følge med på flytrafikken med noe godt i glasset.

Passer for: Klassisk charterferie med leilighetshotell og strand.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer