Telt

Sove ute? 6 ekspert-tips til deg som er frysepinn!

Slik blir du en kløpper på å sove under åpen himmel, i telt eller hengekøye.

TELT: Friluftsentusiast Bodil Dorothea Gilje elsker å sove under åpen himmel sammen med hunden Ronja - og hun foretrekker skogen, der det er godt med trær. FOTO: Privat
TELT: Friluftsentusiast Bodil Dorothea Gilje elsker å sove under åpen himmel sammen med hunden Ronja - og hun foretrekker skogen, der det er godt med trær. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det siste året har stadig flere av oss gått til anskaffelse av sovepose, telt, hengekøye og liggeunderlag - ettersom korona-pandemien har tvunget oss til å holde oss hjemme i Norge og ta i bruk nærmiljøet.

Dette har på sin side gjort at vi endelig har fått øynene opp for lokalmiljøet vårt, og turer til skog og mark i umiddelbar nærhet er blitt en hit. Denne sommeren blir vi også nødt til å utnytte det vakre landet vårt, og heldige er vi som har en storslått natur som andre bare kan drømme om.

Med det riktige utstyret og de riktige triksene i pannebrasken kan vi få noen helt fantastiske naturopplevelser - for ikke å snakke om minner. Tenk når vi skal fortelle barnebarna om hva vi gjorde under pandemien, og vi kan si at vi dro ut og nøt skogens lune ro!

- Å sove ute er også stjerner, sjelero, frisk luft og stillhet

I vår slapp fotograf, forfatter og friluftsentusiast Marius Nergård Pettersen boken Sove ute - Håndbok for netter i sovepose. Her får man en solid og grundig innføring i alt fra planlegging og pakking, kunsten å henge i hengekøye og telte i telt, til hvilke liggeunderlag som funker best.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer