Reykjavik

Spis og drikk i Reykjavik

I verdens nordligste hovedstad finner du både en Michelin-restaurant og en verdensberømt pølsebod.

REYKJAVIK: Hva med å ta en litt annerledes sommerferie og besøke Reykjavik? FOTO: Ragnar Th. Sigurdsson, Hákon Davíð Björnsson og Heidi Røsok-Dahl
REYKJAVIK: Hva med å ta en litt annerledes sommerferie og besøke Reykjavik? FOTO: Ragnar Th. Sigurdsson, Hákon Davíð Björnsson og Heidi Røsok-Dahl Vis mer
Publisert

TIL FOTS

Reykjavik er ingen stor by, og du kan lett rusle fra den ene til den andre enden av byen. Legg turen til den gamle havna og Bryggjan Brugghús (lokalbrygget øl og bistro) og Mathallen Grandi, eller dra på sjokoladeomvisning på Ohmnom ytterst på brygga. Herfra kan du også dra på ulike ekspedisjoner med båt, som hvalsafari eller nordlysjakt. Gå videre til kulturhuset Harpa før du tar en svipp innom «tjernet» – Tjörnin – og går forbi Alltinget (Alþingi) på veien. Legg deretter turen videre gjennom sentrum og handlegatene opp til Hallgrimskirkja. Gode tips kan du få på visitreykjavik.is.

TIL TOPPS

Et fint overblikk over byen får du fra toppen av det monumentale landemerket Hallgrimskirkja. Den modernistiske betongkirken er en av de mest besøkte turistattraksjonene på Island. For en liten sum (for tiden ISK 1000 – drøye 70 NOK) kan du ta heisen opp i klokketårnet. Utsikten i alle retninger er spektakulær. Etter kirketid er Hlemmur Mathöll en kort gåtur unna, dersom du er klar for noe å spise eller drikke. Et annet godt sted for en «topptur» er kulturhuset Harpa, spis gjerne i restauranten i toppetasjen. Flere hoteller har også bar på toppen, for eksempel på Sky Hotell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer