Norgesferie

Stine og Charlotte skal bo i varebil i sommer

De to venninnene har lagt ned utallige timer for å få doningen på veien.

NORGESFERIE: Denne sommeren legger Stine Rosenlund (t.v.) og Charlotte Strøm ut på tur med varebilen de har totalrenovert. VIDEO: Privat // KK Vis mer
Publisert

De to venninnene Charlotte Strøm (33) og Stine Rosenlund (37) fra henholdsvis Oslo og Lørenskog, har brukt hele forsommeren på å totalrenovere en brukt varebil de kom over på markedsplassen Finn.

Ideen fikk de da de satt rundt et bål med en dunk med rødvin en frisk vårkveld i mai.

- Jeg hadde spammet Charlotte lenge med søte campervan'er og bilder av Lofoten, og plutselig dukker ideen opp, forteller Stine til KK.

Planen var å reise på seilferie i Nord-Norge i sommer, men det føltes meningsløst å kaste bort penger på en leiebil som skulle stå parkert deler av tiden.

Derfor ble de to venninnene enige om å kjøpe en bil som de kunne pusse opp, og bruke både selv og leie ut.

- Selvfølgelig er det dyrere å betale for bilen og konverteringen, men nå får vi et morsomt prosjekt ut av det og muligheten til å dra på andre turer senere. Tanken var at hvis vi selger eller leier ut etter ferien så har vi, summa summarum, ikke brukt mer penger enn hvis vi hadde leid en bil, sier Stine videre.

Varebilen er døpt Pippi

Stine og Charlotte brukte et par uker på å saumfare Finn etter den perfekte bruktbil, og hadde i utgangspunktet et budsjett på rundt 50 000 kroner. Det skulle vise seg at prosjektet ble en del dyrere, men de konkluderer med at det likevel er verdt det.

- Vi endte opp med en dyrere, og forhåpentligvis mer driftssikker, bil enn planlagt fordi vi innså at det aller viktigste var at vi fant en bil som kunne klare tur-retur Lofoten og andre langturer, forklarer Stine.

JOMFRUTUREN: Den aller første turen med varebilen Pippi gikk til diverse butikker for innkjøp av materiale til oppussingen. FOTO: Privat
JOMFRUTUREN: Den aller første turen med varebilen Pippi gikk til diverse butikker for innkjøp av materiale til oppussingen. FOTO: Privat Vis mer

Varebilen har de to døpt Pippi, etter Astrid Lindgrens fiktive karakter Pippi Langstrømpe, og på Instagram-kontoen @pippi_rides_again deler de stort og smått fra renoveringen. De har også planer om å holde følgerne oppdatert når de legger ut på veien i retning nord i begynnelsen av juli.

- Hvorfor har dere kalt bilen for Pippi?

- Mottoet til Pippi var inspirasjonen: «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!». Det er jo oss! sier Stine engasjert.

- Pippi er uredd, selvstendig og sterk, og det er vel noe vi begge på sett og vis har i oss, i tillegg til at det var kvalitetene vi så etter i bilen. Den kan bare ikke streike på veien, for vi har planer om å dra dit morro'a er! supplerer Charlotte.

Etter å ha jobbet jevnt og trutt gjennom forsommeren med renovering av bilen, har de to blitt satt på tanken om å søke på TV2s populære konkurranse-konsept Sommerhytta.

- Vi har minimalt med erfaring, men har lekt med tanken på å melde oss på Sommerhytta. Pippi er i så fall en fin og mindre omfangsrik test, sier Stine.

Konstant utenfor komfortsonen

Hittil har de to driftige damene isolert hele lasterommet med Low-E og lagt beiset panel i vegger og tak. Nå står gulv for tur.

- Vi skal legge gulv, snekre sammen en uttrekkbar lang kjøkkenskuff og en uttrekkbar sofa, samt en seng. I tillegg syr vi, eller i hovedsak Charlotte, lystette rullgardiner og en liftgardin.

- Hva er det dere synes har vært mest utfordrende med renoveringsprosessen?

- Det har gått veldig fint. Vi har litt ulike egenskaper; Stine er opptatt av detaljer og at det skal være funksjonelt, samtidig som det ser koselig og pent ut, mens jeg er opptatt av at materialene skal sitte godt fast og at vi skal få mest mulig ut av plassen, forklarer Charlotte.

De to venninnene erkjenner at de selvfølgelig hatt noen diskusjoner underveis, men at de har løst dem raskt. Og når det kom til farger og materialer har de begge vært enige hele veien.

- Alt er jo i prinsippet utfordrende synes jeg. Jeg har ingen erfaring med oppussing så jeg er konstant utenfor komfortsonen min. I tillegg er det vanskelig å se for seg akkurat hvordan ting blir eller hvordan vi best skal løse ting, selv om jeg har en visjon i hodet, sier Stine ærlig.

Charlotte, som er utdannet arkitekt, har stilt med ekspertkunnskap og utstyr som har vært nyttig i prosessen.

- Hun har et fancy tegneprogram, og det har vært en fin måte å visualisere for eksempel denne kjøkkenskuffen som vi holder på å bygge nå.

De to venninnene synes de har vært flinke til å planlegge og tenke nøye gjennom de løsningene de har valgt, for å få maksimalt ut av bilen.

- Det er ingen stor bil så alle centimetere og kriker og kroker teller. Planlegging har vært nøkkelen, og deretter evnen til å gå over planen på nytt når andre elementer har kommet til, forklarer Charlotte.

Stine beskriver seg som mer petimeter og perfeksjonist enn Charlotte, og det som har vært mest frustrerende for Stine er de runde vinklene i bilen.

- Når vi da har gått for panel, og vil ha mest mulig utnyttelse av plassen, sier det seg selv at ikke alle hjørner og overganger blir sømløse. Jeg har mistet mye nattesøvn mens jeg har prøvd å tenke alternativer, men jeg satser på at innen den første natten i Lofoten har jeg akseptert at ikke alt kan være perfekt, og det er jo noe sjarmerende med det også, sier Stine og ler.

For det aller viktigste for dem er jo, tross alt, at de har gjort alt selv.

- Og det blir søren meg et imponerende resultat! Vi er allerede ganske sprekkferdige av stolthet over det vi har fått til frem til nå, sier de to venninnene til KK.

Møttes i Australia

Stine og Charlotte møtte hverandre da de begge bodde i Australia i 2016. Stine skulle ta en master, mens Charlotte gikk på arkitektstudiene. De møttes gjennom felles venner, og etter hvert ble de to gode venninner.

Stine flyttet tilbake til Norge i 2017, mens Charlotte flyttet hjem igjen etter syv år «down under» helgen Norge stengte ned på grunn av korona-pandemien. Samtidig med dette hadde Stine vært i Australia i et bryllup.

Derfor bestemte de to venninnene seg for å bo sammen i Stines lille ettroms på Adamstuen i Oslo, da de begge satt i karantene.

ROADTRIP: I 2016 var Charlotte (t.v.) og Stine på roadtrip i Australia. Her fra et stopp i Cairns. FOTO: Skjermdump Instagram
ROADTRIP: I 2016 var Charlotte (t.v.) og Stine på roadtrip i Australia. Her fra et stopp i Cairns. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

- Vi var så å si oppå hverandre hele døgnet, mens vi trålte gjennom Netflix. Og det funket kjempebra! Da vet vi at to uker i bil sammen vil fungere også.

Og det er faktisk ikke første gang de to venninnene har lagt ut på road trip sammen.

- I 2016 leide vi en van og kjørte fra Cairns til Brisbane. Jeg har så mange gode minner fra den turen, og jeg ler fortsatt så jeg griner av enkelte episoder! minnes Stine.

- Hvordan har dynamikken dere imellom vært under arbeidet med varebilen?

- Selv om Charlotte og jeg aldri har gjort noe arbeid eller prosjekt sammen før, vet jeg at vi funker bra sammen som venninner og har kvaliteter som utfyller hverandre.

Skal være spontane

Stine beskriver seg selv og Charlotte som to som i utgangspunktet er veldig ulike typer, men at forskjellene har vært gull verdt i denne prosessen.

- Charlotte er som en Duracell-kanin som uredd gyver løs. Jeg er nok den som holder an i to sekunder, slik at vi rekker å tenke gjennom hva slags konsekvenser det eventuelt medfører for andre valg vi ønsker å gjøre.

De to venninnene sier til KK at det er få andre venninner de kunne gjort dette prosjektet sammen med.

- Vi har ikke hatt noen uenigheter egentlig. Vi er nok begge ganske pragmatiske og fleksible som personer, og kan diskutere og utfordre tankegangen til hverandre - før vi møtes på halvveien, slik at vi begge får det litt som vi vil.

- Pippi gjenspeiler femti prosent Charlottes stil og femti prosent min, og det må jo bli hundre prosent stilfullt, det! sier Stine og ler.

- Forhåpentligvis! supplerer Charlotte lattermildt.

Turen starter 2. juli, og første offisielle stopp er Svolvær i Lofoten. De planlegger både surfing, å ri på islandshest og sove på stranden i hengekøye. Men innen de når Svolvær kommer de to venninnene til å ha småstopp underveis - og det er noe de planlegger å ta helt som det kommer.

- Vi tar det spontant, og det er jo det som er gull med en sånn campervan: vi har seng og et minikjøkken, og dermed kan vi i prinsippet stoppe hvor som helst når vi føler for det, eller når vi kommer over flotte steder. Norge har jo flust med de! sier Stine

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer