Tipsing:

Tipser du på norske restauranter?

Det mener Fellesforbundet du bør droppe.

TIPSING I NORGE: En del tipser i Norge, men ifølge forbundssekretær i Fellesforbundet skal du faktisk ikke det.
TIPSING I NORGE: En del tipser i Norge, men ifølge forbundssekretær i Fellesforbundet skal du faktisk ikke det. Vis mer
Publisert

Tipsing – både i innland og utland er det nok mange som fort føler seg litt klønete med. Hvor mye skal man gi? Hvem skal få? Er det vanlig å tipse taxisjåføren i det landet du er i? Eller skal du tipse for én øl i baren? Og skal du tipse på norske restauranter?

Sistnevnte er det nok mange som gjerne gjør, men det er ikke forventet eller nødvendig å tipse hverken på barer eller restauranter i Norge.

LES OGSÅ: Har du dårlige manerer?

Ikke nødvendig å tipse i Norge

- Mitt inntrykk er at det varierer veldig om, og hvor mye, folk tipser her til lands, forteller Line Endresen Normann, som er direktør for reise og kultur i Virke.

Hun minner imidlertid på at tips ikke er del av lønnen i Norge. Dermed er det ikke forventet at du tipser, men du kan gjerne gjøre det om du mener du har fått ekstra god service.

- I noen land er det jo slik at det forventes at man tipser en viss prosentsats da dette inngår i lønnen, men dette er altså ikke tilfelle her hjemme.

En del nordmenn synes nok likevel det er hyggelig å legge igjen litt ekstra om de opplever at servicen eller maten er spesielt god.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer