Hengekøyetrenden tar av i Norge:

Tursøstrene Hege og Stine sover ute 60 døgn i året

– Alle burde sove ute en gang iblant!

NORGESFERIE: Coronaen har åpnet øynene våre på nytt for den flotte naturen vi kan oppleve helt kortreist. Store opplevelser venter! FOTO: Paul Hughson
NORGESFERIE: Coronaen har åpnet øynene våre på nytt for den flotte naturen vi kan oppleve helt kortreist. Store opplevelser venter! FOTO: Paul Hughson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sekken er pakket med varmt tøy, liggeunderlag og en deilig hengekøye. Kaffekannen er klar, og vi har kjøpt inn hamburgere til middag og obligatoriske marshmallows til dessert. I dag skal nemlig kvelden tilbringes ute i det fri. Og vi er ikke alene.

Populær aktivitet

Allerede på stien inn fra veien ved det lille vannet ikke langt unna huset vårt i Oslo, merker vi trøkket. Vi passerer en familie som er ute og griller, tre venner i fargerike hengekøyer ikke ulike våre egne, og innerst i enden henger et kjærestepar i en stor dobbeltkøye i flettet makrame. Å henge i en tøyfille i trærne er åpenbart siste skrik.

– Ja, det er helt vilt. Hengekøye har jo vært en trend en stund og vi har solgt hengekøyer i mange år, men aldri så tidlig på året som nå. Per april hadde vi faktisk solgt like mange hengekøyer som vi gjorde i fjor sommer i høysesong. Det er helt tydelig at det er flere som ønsker å komme seg ut nå, forteller Anette Moen (34), butikksjef på reise- og friluftslivsbutikken Chillout på Grünerløkka i Oslo.

Varmt, men kaldt

Sola skinner, men fortsatt er det ikke høysommer og i lengden kan det bli kjølig i skyggen. Det er derfor man har madrass. Det lærte vi nemlig på sykkel- og hengekøyetur i fjor sommer, da barna insisterte på at det bare var tull med madrasser. Det tok to år før de dro på hengekøyetur igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer