Veggedyr

Veggedyr er både plagsomme og kostbare å få med hjem

- En prislapp på 30 000 kroner er ikke uvanlig for å få dem fjernet, sier ekspert.

Veggedyr er både plagsomme og kostbare å få med hjem
Publisert
Sist oppdatert

«Dont let the bed-bugs bite» er et uttrykk du sikkert kjenner godt fra filmer og tv-serier, men i virkeligheten er det en advarsel. Bed-bugs er nemlig ikke et oppfunnet «fabeldyr» som bare finnes i eventyr – tvert i mot. Dette er et reelt skadedyr, som i Norge går under navnet veggedyr.

Insekter er ekle, men akkurat disse insektene er noen du ikke vil ha i hjemmet ditt. Ikke bare er de plagsomme, men ekstremt vanskelige og kostbare å bli kvitt. Christian Krogstad er daglig leder for ABS Skadedyrkontroll. Han forklarer til KK.no at veggdyrene er blodsugende insekter. 

- De lever rett og slett av mennesker. De sprer seg fra seng til seng - eklere kan det ikke bli, sier han og fortsetter: 

- Veggdyrene er nattdyr som gjemmer seg hele dagen. De blir trigget av bevegelse, Co2 fra pusten vår og kroppsvarme. Når du hopper opp i senga vil de merke det.  

Mange ser nok for seg at veggdyrene oftest befinner seg på falleferdige hosteller i Bangkok, men det er langt i fra sannheten. Faktisk kan du med like stor sannsynlighet få med deg veggedyr hjem fra et femstjerners hotell som et gammelt tostjerners. (Psst: Dette må du huske når du skal bestille bolig eller hotell til sommerferien!)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer