Kurbadet By Ilse Jacobsen

Verdens beste kur finner du i nabolandet vårt!

Knapt noe senker skuldrene mer effektivt enn deilig spa. Velg Budapest, Reykjavik eller Barcelona. Eller rett og slett Hornbæk, i vårt deiligste naboland!

NYTELSE: I motedronning Ilse Jacobsens sparike i hjembyen Hornbæk er det velvære for alle penga.  Foto: Ilse Jacobsen
NYTELSE: I motedronning Ilse Jacobsens sparike i hjembyen Hornbæk er det velvære for alle penga. Foto: Ilse Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I landlige omgivelser i den lille landsbyen Hornbæk på Nord-Sjælland har Ilse Jacobsen (56) etablert sitt imperium. Hun er vel kjent for oss for sine karakteristiske slagstøvler og regntøy, og har med årene gjort seg kjent for både kleskolleksjoner og skjønnhetsprodukter, blomsterdekorasjoner og duftlys.

Men kurbadet er hennes virkelige hjertebarn. Det åpnet for tre år siden, i hennes hjem- og fødeby Hornbæk. Hun har bodd her nesten hele sitt liv, og nærheten til København gjør det enkelt for henne å kombinere landlige gleder med jobb i storbyen, som bare ligger en liten times kjøring unna.

LES OGSÅ: Norges beste spa-hoteller

– Kjærligheten til Hornbæk har jeg fått inn med morsmelken, forteller Ilse Jacobsen selv. 

– Jeg er vokst opp her og har bodd her hele livet, og kan ikke forestille meg å bo andre steder. Jeg elsker å reise, men ingenting er som å komme hjem – duften av havet i bakhagen min, den vakre naturen og hele atmosfæren i den lille byen vår. Det spesielle ved Hornbæk er kombinasjonen av rå natur, skjønnhet og tilgjengelighet. Man kan nyte følelsen av å være helt alene, samtidig som man kan dekke behovet for et sosialt liv i form av et nært lokalsamfunn. Hornbæk er en vesentlig del av livet mitt, livsstilen min og dna-et mitt, sier hun.

Det er lett å forstå at Ilse trives i disse omgivelsene. Hornbæk er fredelig, idyllisk og vakkert.

Kurbadet by Ilse Jacobsen Foto: Ilse Jacobsen
Kurbadet by Ilse Jacobsen Foto: Ilse Jacobsen Vis mer

LES OGSÅ: SPA på Gran Canaria

God mat er livsnytelse

Kurbadet byr på både utendørs og innendørs basseng, med jacuzzidyser, relaxavdeling, sauna, dampbad og det du ellers forventer av et spa. Du får også et stort utvalg behandlinger, der sanseopplevelsen, ifølge Ilse, er satt i høysetet. 

DEILIG I DANMARK: Duften av havet, naturen ... Ilse Jacobsen vil mer enn gjerne dele hjemstedet Hornbæk med andre. Foto: Ilse Jacobsen
DEILIG I DANMARK: Duften av havet, naturen ... Ilse Jacobsen vil mer enn gjerne dele hjemstedet Hornbæk med andre. Foto: Ilse Jacobsen Vis mer

Det betyr også at gjestene kan nyte deilige måltider i kurbadets egen restaurant. Ved første øyekast ser det kanskje ikke ut som den helt er tilpasset det sunne livet, med rødt kjøtt og tunge sauser på menyen, men der tar vi visst feil.

– Ideen med restauranten er at den skal være en del av hele velværeopplevelsen, fordi god mat også betyr livsnytelse og er en sentral del av min egen livsstil. Jeg elsker å lage mat når jeg har fri, det er faktisk min foretrukne måte å koble av på. I restauranten byr vi på spesialiteter inspirert av det nordiske kjøkkenet, tilberedt med sesongenes råvarer og med fokus på sunnhet, kvalitet og smak. 

LES OGSÅ: Magiske opplevelser på skinner

Vi kan skrive under på at maten er både sunn og god, men én ting mangler ved kurbadet: overnattingsmuligheter.

– Jeg kunne virkelig gjerne tenke meg å sørge for flere overnattingsmuligheter for gjestene våre. Foreløpig har vi to leiligheter til leie rett ved kurbadet, men det hadde vært fint med flere, sier Ilse. 

Er de to leilighetene opptatt, finnes et lite hotell bare 300 meter fra kurbadet. Hotel Hornbækhus er et fint krypinn for et par dager hvis du vil utvide besøket litt. Det kan jo faktisk være en idé. Selv om kurbadet først og fremst er et dag-spa, har Ilse Jacobsen skapt et sted som innbyr til å bli værende en stund. Og kombinert med den vakre naturen, den nydelige stranden og andre severdigheter og attraksjoner i København og på Sjælland framstår Hornbæk som et komplett feriemål. LES OGSÅ: Alt du lurer på om økologisk hudpleie

Széchenyi i Budapest regnes for å være et av verdens beste kurbad. Den vakre bygningen er fra 1913. Foto: NTB scanpix
Széchenyi i Budapest regnes for å være et av verdens beste kurbad. Den vakre bygningen er fra 1913. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tre andre kurbad å besøke

 
Széchenyi i Budapest
Széchenyi er det eldste av spabyen Budapests mange kurbad. Det åpnet i 1913, og senest i år vant det en pris som «beste internasjonale medisinske termalbad» fra International Medical Travel Journal. De store utendørsbadene er verdensberømte, og den storslåtte bygningen som rommer innendørsbassenger og behandlingsfasiliteter, er i absolutt toppklasse. 

Du har ikke opplevd avslapning i ordets rette forstand før du har tatt deg en kald en i Islands Blå lagune. Foto: NTB scanpix
Du har ikke opplevd avslapning i ordets rette forstand før du har tatt deg en kald en i Islands Blå lagune. Foto: NTB scanpix Vis mer

På nett: www.szechenyibath.hu 

Den blå lagune utenfor Reykjavik
Ingen islandtur er komplett uten at du besøker en av sagaøyas mange varme kilder, og da kanskje aller helst Den blå lagune. Den legende leiren er fantastisk for huden, temperaturen i bassenget er ideell, og stemningen er på topp når du attpåtil kan kose deg med en kald øl mens du nyter tilværelsen.

Så nær et arabisk hammam som du kommer i Europa: Aire de Barcelona. Foto: NTB scanpix
Så nær et arabisk hammam som du kommer i Europa: Aire de Barcelona. Foto: NTB scanpix Vis mer

På nett: www.bluelagoon.com 

Aire de Barcelona i Barcelona
Dette er et gammelt arabisk bad sentralt i den katalanske hovedstaden, med forskjellige tempererte bassenger, hammam, saltvannsbasseng og et digert jacuzzi – samt muligheten for en god massasje i tillegg, om du ønsker det. Stemningen er rett og slett magisk i dette underjordiske badet, der levende lys kaster skygger mot de røffe mursteinsveggene.

På nett: airedebarcelona.com

kk@redaksjonen.no

KK gjør oppmerksom på at denne reportasjen er laget etter invitasjon av Visit Denmark.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer