Reise:

Vintereventyr i Reykjavik

Er du heldig, kan du oppleve nordlyset danse over himmelen. For selv om færre besøker Island om vinteren, er opplevelsene minst like magiske.

REISE: Hallgrímskirkja er et landemerke i Reykjavik. Og en tur opp i tårnet er absolutt å anbefale. FOTO: Ghing
REISE: Hallgrímskirkja er et landemerke i Reykjavik. Og en tur opp i tårnet er absolutt å anbefale. FOTO: Ghing Vis mer
Publisert

Dagsturer

«Er det ikke veldig mørkt og kaldt der?» spør mange når man forteller om en helgetur hit vinterstid. Og det er jo ikke rart at folk spør, for de aller fleste av de 700 000 utenlandske tilreisende som overnattet på Island det siste året, valgte å komme hit i vår- og sommermånedene. Og slik pleier det å være hvert år. For de har rett, de som spør om det er mørkt og kaldt. Men islendingene lar seg ikke ­affisere av det, så hvorfor skulle du?

Som de fleste vet: Med gode klær er ikke været noe problem. Og når det gjelder mørket, bidrar det bare til å gjøre stemningen mer eventyrlig, vil mange mene. Og det er tross alt fire–fem timer med dagslys midt på dagen nå i januar, siden Reykjavik ikke ligger lenger nord enn Rørvik nord i Trøndelag.

To tredeler av landets befolkning bor i hovedstaden. Altså har Reykjavik knapt 200 000 innbyggere. Resten fordeler seg utover øya i klynger av mindre bygder hovedsakelig langs kysten.

Flott oversikt over byen får du fra tårnet i Hallgrímskirkja, som med sine 75 meter er den høyeste bygningen i Reykjavik. For 1000 islandske kroner (70 norske kroner) får du adgang til tårnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer