Vinterferie:

Vinterferie i siste liten

Opplev vinteren på sitt beste i Norge med hele familien.

HUNDESLEDE: Flere plasser i Norge tilbyr hundesledeturer, en perfekt aktivitet for hele familien i vinterferien. FOTO: NTB Scanpix
HUNDESLEDE: Flere plasser i Norge tilbyr hundesledeturer, en perfekt aktivitet for hele familien i vinterferien. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det kan være stressende å planlegge en vinterferie for hele familien. Selv om det virke fristende å reise til varmere strøk, kan det også være veldig deilig å ta ferien her hjemme, og få med deg de beste vinteraktivitetene Norge har å by på - sammen med hele familien!

Vi har funnet frem noen av de beste reisemålene i Norge, som du og familien kan reise til i vinterferien.

LES OGSÅ: 8 grunner til at vi omfavner februar

Sørlandet

Trehyttene på Sørlandet: Perfekt «getaway» for familien om dere bor i byen, eller bare trenger å slappe litt ekstra av. Her får du den stillheten og naturen du måtte ønske. Ta med brettspill, bøker, filmer og tur-utstyr og kos dere i noen dager på Sørlandet. Fra trehyttene er det også kort vei «Den Lille Dyrehagen», hvis dere ønsker å gjøre noe ekstra i nærheten. (Se bilde nedenfor)

Hovden Alpinsenter: Skiferie for hele familien på Sørlandets største skisenter. Aktiviteter hver dag både for store og små. Planlegg tur med familievenner og lei en stor hytte som alle kan kose seg på!

Stavanger skatepark: Litt lei av vinteraktiviteter? Vil barnet ditt bli norgesmester i skateboarding, ta han/henne med på en helgetur til Stavanger. Der finnes blant annet Norges største skatepark.

Østlandet

Ta med familien på en Oslotur: Her kan dere dra på tur opp til Holmenkollen og eller Frognerseteren og ta Korketrekkeren akebakke ned igjen, eller stå på skøyter på «Spikersuppa skøytebane» som ligger midt i sentrum. Oslo har mange morsomme aktiviteter for både store og små, som for eksempel teater, «Fangene på fortet» eller Oslo trampoline park.

Hunderfossen Vinterpark: Ligger 15 minutter fra Lillehammer sentrum, og er en vinterpark fylt med troll, eventyr, is og snø. Opplev underholdning med hele familien som for eksempel: hest og slede, iskatedral, snøhotell med isbar, snøsklier, minisnøscootere, ballrom i is, radiobiler og store innendørs eventyrattraksjoner. (Se bilde nedenfor)

Quality Hotell Sarpsborg: Dette er barnas hotell med badeland, lekeland, vitenskapssenter og forskjellige aktiviteter. Ta dere også gjerne en svipptur til Sverige i samme slengen.

Vestlandet

Myrkdalen fjellandsby: Er et vintersportssenter i Myrkdalen, nord i Voss kommune i Hordaland. Myrkdalen Fjellandsby er to kjøretimer unna Bergen, og tilbyr vinteraktiviteter for alle barn gjennom hele vinterferien. Blant annet: aketurer, gruppeundervisninger i skisport, kanefart, vindtunnel og mye mer.

Vannkanten badeland: Ligger i Loddefjord, 10 minutters kjøretur fra Bergen. De har blant annet bassenger inne og ute, rutsjebaner, Norges lengste vannsklie, superbowl, boble-bad, relax-avdeling og mat og drikke på "stranden". (Se bilde nedenfor)

Sirdal Huskyfarm: Tilbyr aktiviteter både om vinteren og sommeren. Sirdal Huskyfarm ligger på utsiden av Stavanger. Der kan du oppleve dagsturer, trugeturer, hundekjøring og turer med overnatting i hytter eller telt i villmarksleiren. Ellers har de også aktiviteter som isklatring eller snøscooterkjøring.

LES OGSÅ: Isbading: Er det egentlig bra for deg?

Trøndelag

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark: Med flere muligheter for utleie av hytter, kan du og familien oppleve ekte Trøndersk villmark. Med fantastiske skiforhold, og muligheter for skifiske kan du og familien få den ultimate vinterferiefølelsen.

Rørosrein: I Rørosområde kan du oppleve den sørsamiske kulturen. En samiskfamilie tar turister med seg fra Rørssentrum og til Koia der de bor. Der kan man blant annet bli servert tradisjonell samisk mat. I vintermånedene tilbyr de også aktiviteter med rein, som leie- og kjøreturer med rein, mating og lassokasting på horn. (Se bilde nedenfor)

Grong Skisenter: Det største skianlegget i gamle Nord-Trøndelag, ligger i Indre Namdal. Med flott norsk natur kan du få en fin fjelltur eller en gøy dag i skibakken. Skisenteret har planlagt gøye aktiviteter gjennom hele vinterferien, og det finnes mange muligheter for overnatting.

Nord-Norge

Snow Hotel Kirknes: Ta med hele familien på et uforglemmelig vintereventyr. På «Snow Hotel» i Kirknes finnes det 20 forskjellige «vinterrom» som er unikt utskåret. Hotellet har en konstant temperatur på minus 4 grader, derfor må du pakke med godt og varmt tøy. Rommene er utstyrt med termiske soveposer slik at du får en trygg og varm natt i arktisk stillhet. (Se bilde nedenfor)

Hundesledetur: Hundesledetur er veldig populært i Nord, det finnes derfor flere steder som tilbyr det. En unik mulighet for å se den vakre norske naturen.

Polar Park: Verdens nordligste dyrepark, også den eneste dyreparken i Nord-Norge. Parken har et areal på 1100 mål, og gir et karakteristisk villmakrspreg. Her kan du møte nordiske dyr som: ulv, brunbjørn, gaupe, jerv, polarrev, elg , reinsdyr og flere.

Svalbard

Arktisk opplevelse: En liten familiebedrift som heter «Huskytravellers» tilbyr sledetur i Svalbards natur. Gården deres har 50 flotte trekkhunder som har mange priser bak seg. Blant annet har hundene vært med på Iditarod i Alaska, Europas lengste hundeløp Finnmarksløpet i Norge og til og med tatt turen til Nordpolen. (Se bilde nedenfor)

Besøk hundene på Svalbard: En barnevennlig kjøretur med snøscootere. Gjennom turen får du et innblikk i lokal historie, og på slutten av turen besøker dere hundegården «Green Dog» i Adventdalen.

Nordlysaften: Opplev en uforglemmelig kveld på Svalbard der verten avslører nordlys hemmeligheter, og forteller spennende historier. Camp Barentz har en fantastisk beliggenhet, og er en etterligning av hytta som Svalbards oppdager Willem Barentz overvintret i på Novaja Semlja i 1596. Her får du servert tradisjonell mat, drikke og dessert i historiske omgivelser. I mørketiden kan man se nordlys både natt og dag.

LES OGSÅ: Derfor bør du løpe ute – også om vinteren

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer