Oslo

Vogue har forelsket seg i Grünerløkka

Og vi skjønner hvorfor! Her får du alle tipsene det legendariske motemagasinet deler, samt våre egne som de ikke fikk med seg.

OSLO: Skal du til hovedstaden vår anbefaler selveste Vouge deg å dra til Grünerløkka! Foto: Scanpix
OSLO: Skal du til hovedstaden vår anbefaler selveste Vouge deg å dra til Grünerløkka! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi blir alltid like krye og fornøyde når vi ser noe slags norsk omtale i utenlandske medier. For eksempel da det gigantiske motemagasinet Vogue kalte artisten Aurora en «it girl to watch». Men denne gangen har nettstedet til magasinet publisert  egen sak om vår kjære hovedstad. Ifølge journalisten er det nemlig ett område i Oslo hvor du finner alt du trenger av shopping, mat og drikke.

For som journalisten selv skriver; Stockholm og København får som oftest mesteparten av oppmerksomheten. Det er så absolutt på tide at vi blir satt enda mer på kartet. Hallo, vi har jo Kygo, Matoma, flyselskapet Norwegian, Skam og ostehøvel! Men nå kan vi også legge til den trendy bydelen Grünerløkka på den lista.

Ifølge Vogue er det nemlig dette området i Oslo du må besøke om du er her, og vi kunne ikke vært mer enig! Selv om det kryr av kjedebutikker og restauranter i Karl Johan og Bogstadveien, er det noe spesielt med «Løkka». Kanskje er det nettopp på grunn av det at du finner så mye mer enn kjedene? Grünerløkka, eller GROO-ner-loh-kuh som Vogue-journalisten staver det for leserne sine, er ifølge motemagasinet stedet du bør være neste gang du er i Oslo. De har i tillegg ramset opp hvor du bør shoppe, spise og drikke i bydelen - har du vært på noen av disse stedene før?

Les vår Oslo-guide her som byt på skatter du kanskje ikke visste om!

Vogue gir «Løkka»-tips (og vi supplerer)

Skulle du befinne deg i fine Oslo, så er det bare å sette seg på 11, 12, eller 13-trikken mot Birkelunden, Olaf Ryes Plass eller Schous plass. Her finner du mange godbiter! Ifølge Vogue er butikker som Ensemble, Hasla, Velouria Vintage, Dapper og Fransk Bazar noe du må få med deg. Og vi er helt enige! Men dersom du ønsker å shoppe enda litt mer (hvem gjør vel ikke det?), så bør man også sjekke ut Acne Archives, Fretex på Grünerløkka, COS og Weekday.

Introducing #AcneStudiosFW17

Et innlegg delt av Acne Studios (@acnestudios)

De to sistnevnte åpnet ikke for lenge siden to ganske så svære butikker på «Løkka», og dersom man ikke er fra Skandinavia og har lyst til å sjekke ut noen av kjedebutikkene herfra, så er dette to gode alternativer. Ja, nå begynner de å komme seg godt ut i det store utland også, men det er fortsatt verdt en liten kikk innom! Ønsker du noe ikke mange har, så kan du finne utallige skatter på selveste Fretex! 

LES OGSÅ: «Bare fattige mennesker handler på Cubus»

Etter noen timer med shopping, sier det seg selv at mat og litt drikke er et «must». Vogue anbefaler blant annet en kaffekopp hos Tim Windelboe, og ja, kaffen der er sykt god, men den er kanskje litt dyrere hva du kanskje vanligvis betaler. Men ifølge Vogue-journalisten fikk han servert en av de beste kaffene han noen gang har smakt, sååå...

Oslo er kanskje ikke like flatt som København, men å sykle gjør vi uansett! Skulle det skje noe med den kan du alltids stikke innom Oslovelo og få den fikset samt ta deg en pust i bakken i kafeen mens du venter. Ellers anbefales Terroitoriet, Syng (karaokebar - ja, dit MÅ du dra) og Bettola som fine steder å ta seg noe drikke på.

LES OGSÅ: - Skal du sykle opp en bratt bakke, så skal det søren meg se ut som du jobber for det!

Skal du ha noe mer å spise på derimot, anbefales Ostebutikken, Delicatessen, Txotx, som ifølge en av våre journalister er perfekt for deg som liker en blanding av sjømat og tapas, Munchies (digge burgere) og Bass. Vi vil også legge til den italienske restauranten Trattoria Popolare og nyåpnede Drivhuset Deli. 

Dagens pasta: maccheroni med stekt spekemat, spinat toppes med parmesanost og brødcrumble.

Et innlegg delt av Trattoria Popolare (@trattoria_popolare)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer