Walking Woman

«Walking woman» i Ekebergparken er litt høyere enn du kanskje tror

Og hun er faktisk en av parkens mest populære skulpturer.

POPULÆR: Sean Henrys "Walking Woman" er en av de mest populære skulpturene i Ekebergparken. Foto: Ivar Kvaal
POPULÆR: Sean Henrys "Walking Woman" er en av de mest populære skulpturene i Ekebergparken. Foto: Ivar Kvaal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KUNST:Skulpturen av den gående kvinnen i Ekebergparken, Walking Woman, er kanskje blitt den mest populære og avfotograferte skulpturen i parken så langt. 

Hun går så målrettet i sine egne tanker der hun, i likhet med oss, er på tur i skogen. Til tross for at hun er 2,17 meter høy og støpt i bronse, er hun veldig lik oss. Vi får lyst til å ta hånden hennes, mange gjør det, dele et øyeblikk eller ta et bilde. 

Maler bronsefigurene

Sean Henry (f. 1965) er en anerkjent britisk billedhugger med en rekke nasjonale og internasjonale utstillinger bak seg. Han har også bidratt til å gjenopplive tradisjonen med polykrom (flerfarget) skulptur. 

Han former først sine skulpturer i leire for siden å støpe dem i bronse. Så kommer det omfattende arbeidet med å male figurene i naturalistiske farger. Med dette viderefører han en kunstform fra antikken, der den hvite marmoren ble dekket av fargesprakende maling.

Det er vanskelig å forestille seg de rene marmorfigurene med røde munner og fargerike kjoler. Denne tradisjonen ble holdt i live helt frem til renessansen. Så begynte man å fremstille skulpturen slik vi kjenner den i dag, uten annen farge enn materialets egen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer