Sjalusi:

10 ganger sjalusi er positivt for parforholdet

Er kjæresten din sjalu? Det trenger ikke være negativt.

SJALUSI: Se på sjalusien som en effektiv røykvarsler. Det nytter lite at trekker ut batteriene i røykvarsleren uten å sjekke om det er falsk alarm eller om det faktisk brenner. FOTO NTB
SJALUSI: Se på sjalusien som en effektiv røykvarsler. Det nytter lite at trekker ut batteriene i røykvarsleren uten å sjekke om det er falsk alarm eller om det faktisk brenner. FOTO NTB Vis mer
Publisert

Alle opplever sjalusi i løpet av livet. Det kan for eksempel være søskensjalusi, sjalusi i vennegjengen, i arbeidslivet eller i kjæresteforhold. Sjalusi innebærer en redsel for å miste noe du bryr deg om, og kan tolkes som et bevis på at du bryr deg og gjerne vil beholde personen du er sammen med.

Se for deg at ei dame kommer bort til kjæresten din på en fest, gir ham komplimenter, blikkontakt og søte smil. Magen din vrenger seg og du prøver å tenke rasjonelt. Er hun bare hyggelig? Burde kjæresten din avvise henne, eller er det bare en vennskapelig samtale? Noen reagerer med å bryte inn, holde rundt kjæresten og markere sitt terroririum, mens andre reagerer med å trekke seg unna og la dem være i fred.

Følelsen av sjalusi kan beskrives som en rar blanding av tristhet, konkurranse og sinne. Det kan være en veldig ubehagelig følelse, og vi tenker ofte at det er usunne følelser som vi bør kvitte oss med.

For mye sjalusi kan være ødeleggende, men litt sjalusi kan faktisk være bra for forholdet. Det er en menneskelig følelse som forteller oss noe om hva som er viktig for oss og hva vi trenger. Det er en slags bekreftelse på at du elsker kjæresten din og ikke vil miste han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer