Narsissist:

10 tegn på at du er i et forhold med en narsissist

- De nærmeste ser en nattsvart bakside, sier professor.

SKJULER DET: Mange med narsissistisk personlighetsforstyrrelse har sosiale ferdigheter, er utadvendte og oppfattes sjarmerende. Det kan føre til at omgivelsene undervurderer alvorlighetsgraden. FOTO: NTB
SKJULER DET: Mange med narsissistisk personlighetsforstyrrelse har sosiale ferdigheter, er utadvendte og oppfattes sjarmerende. Det kan føre til at omgivelsene undervurderer alvorlighetsgraden. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I starten av et forhold virker som regel alt rosenrødt. Han gir deg bøttevis med oppmerksomhet og komplimenter og du faller pladask. Han forguder deg og forteller at du er den vakreste og beste personen han noensinne har møtt. Dette må jo være mannen med stor M?

Etter en stund merker du at noe skurrer. Du gir slipp på aktiviteter som du tidligere elsket å drive med, du har mindre kontakt med familie og venner, går rundt med en konstant skyldfølelse eller føler du mister deg selv mer og mer.

Å være i et forhold med en narsissist er følelsesmessig tappende og kan påvirke den psykiske helsen din i stor grad.

Det finnes flere røde flagg som du bør være obs på hvis du mistenker at du er i et forhold med en person med narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Ofte kan det være vanskelig å oppdage at du blir manipulert før det har gått lang tid, fordi alle tegnene ikke dukker opp på en gang, men kommer sakte over tid.

Dette kjennetegner narsissister

- Typisk for de med narsissistiske trekk er at de uten blygsel tillater seg å gjøre tvilsomme ting som de aldri ville akseptere at andre gjorde. De er raske med å kritisere andre, men blir rasende for kritikk rettet mot dem selv, sier Svenn Torgersen til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer