Narsissister

3 måter en narsissist manipulerer en ny partner

- Han bruker løgner som han vet tiltrekker folk, sier psykologen.

SKRUR PÅ SJARMEN: Du møter en person som er sjarmerende og flink til å snakke for seg, men det er bare et spill. FOTO: NTB
SKRUR PÅ SJARMEN: Du møter en person som er sjarmerende og flink til å snakke for seg, men det er bare et spill. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du innleder et forhold til en person med narsissistiske trekk vil du i starten føle deg forgudet og tilbedt, og du vil gjerne føle deg utrolig heldig som har møtt en person som er så suksessfull, flink og smart.

Han eller hun forteller gjerne om den flotte karrieren sin, den dyre bilen, de innflytelsesrike vennene sine og alle opplevelsene dere skal ha sammen. Han eller hun gjør alt for å hjelpe og støtte deg, og det er lett å la seg sjarmere.

Over tid blir personen gjerne mer og mer irritert og likegyldig, og du vil merke at mye av det som ble sagt i starten var løgn. Ofte ble det sagt for å imponere eller for å få deg på kroken, slik at han eller hun kan samle inn informasjon som kan brukes til å kontrollere deg.

En person med narsissistisk personlighetsforstyrrelse er grunnleggende egoistisk, har behov for å få kontroll over deg og å bli forgudet, og bryr seg ikke om deg i det hele tatt. Et forhold til en narsissist kan innebære et plutselig skifte fra omsorg og tilbedelse til manglende interesse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer