Prompelyder Under Sex

3 pinlige ting som kan skje under sex

Men slapp av - det er helt normalt.

OPS, HVA SKJEDDE?: Har du noen gang stoppet midt i akten på grunn av rare lyder, mye væske eller en merkelig smerte? Det er faktisk vanligere enn du tror. Foto: Shutterstock / Sergey Nivens
OPS, HVA SKJEDDE?: Har du noen gang stoppet midt i akten på grunn av rare lyder, mye væske eller en merkelig smerte? Det er faktisk vanligere enn du tror. Foto: Shutterstock / Sergey Nivens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er noen ting du rett og slett bare ikke kan ha kontroll over under og rett etter samleie. Du vet, når du opplever at det «der nede» plutselig har noe den skulle sagt (pinlige lyder), eller det blir merkelig vått? Eller hva med når du, eller partneren slukner øyeblikkelig etter at dere er ferdige (ja, bokstavelig rett etter)?

Slapp helt av, du er ikke unormal, det er faktisk ganske så vanlig og de fleste av oss opplever en av disse (eller alle) tingene flere ganger i løpet av livet.

Fra «prompelyder» til maaaaasse væske - vi har samlet noen av de vanligste (men fremdeles litt bizarre!) tingene som kan skje med kroppen din under og rett etter at du har vært «in action». Kjenner du deg igjen?

LES OGSÅ: Dette frykter vi at skal skje under sex!

1. Vaginaen din lager prompelyder

Har du trodd det er noe galt med deg når vaginaen din plutselig bestemmer seg for å lage prompelignende lyder midt under det heteste øyeblikket i sexen? Ingenting feiler deg, ifølge Peder Kjøs, spesialist i voksenpsykologi, er det vanligere enn vi tror, det er bare det at man helst ikke ønsker å snakke om det offentlig. Men forklaringen bak de kleine lydene er ganske så enkel: Hvis du presser inn luft, så må luften komme ut igjen.

- Det er vanlig at det kommer lyder når penis presser luft ut av vagina (...) Det er synd at slike lyder aldri er med når folk har sex på TV-serier og filmer, for det er mange som får helt feil inntrykk og lurer på om alle lydene, luktene og griseriet som følger med ekte sex er normalt, har Kjøs tidligere uttalt til KK.no.

Syns du likevel at lydene blir for forstyrrende ,er det faktisk et par tiltak du kan gjøre. Blant annet kan man begrense hvor mye inn og ut han går eller prøve å bytte til sexstillinger som ikke krever så mye «inn og ut»-bevegelser, da luften som oftest samler seg opp på grunn av bevegelsen. 

LES OGSÅ: 4 rare ting som skjer med kroppen din under sex

2. Du produserer MYE væske

Enten du «squirter» eller opplever kvinnelig ejakulasjon - begge deler er helt vanlige sideeffekter av sex, og bør ikke være (men er er for mange) en kilde til angst. Menn er faktisk ikke de eneste som kan «sperme», vi kvinner slepper også ut væske både når vi er tente, men også når vi kommer. Forskere har nemlig funnet ut at når vi kvinner er på vei til å komme fylles en «svamp» opp med væske inne i oss, og at væsken vi slepper ut inneholder et prostata spesifikt antigen, som forklares med at «svampen» biologisk sett er lik den mannlige prostata.

- I det du bygger opp til en orgasme, fylles en «svamp» opp, som omringer urinrøret. Noen ganger resulterer dette i at kvinnelig ejakulasjon, eller squirting, har gynekologen Leah Millheiser, som driver sin egen klinikk i Palo Alto, USA, uttalt til Women's Health Magazine.

3. Kroppen din kollapser øyeblikkelig etter sex

Er det ofte at du ikke klarer å samle opp kreftene til en runde to? Velkommen i klubben. Det er faktisk slik at det ikke bare er gutta som sovner rett etter sexen og ikke «vil» kose, det gjelder oss jenter også. Og du kan ikke gjøre noe med det, det er bare kroppens reaksjon på sex.

- Det er en helt naturlig reaksjon som kommer etter at man har vært opphisset, har hatt sex og kanskje har fått orgasme, har sexolog Siv Gamnes fortalt til KK.no.

- Når man har sex er det mye muskelspenninger, mye hormoner og mange nerveimpulser. Etter orgasme får man en muskelutladning og fall i hormonladningen, og det blir en ganske stor omveltning for kroppen.  

Alle disse omveltningene som kommer veldig brått vil gjøre at han blir søvnig ganske fort etter akten. Så jenter det er ikke nødvendigvis sånn at han ikke vil ligge å kose etterpå, men behovet for søvn tar rett og slett overhånd.

- Det er jo nesten som en treningsøkt og noen blir veldig slitne etter en treningsøkt mens andre føler seg oppkvikket. Vi er forskjellige, har Gamnes tidligere uttalt. 

Men, det er ikke bare rare lyder og andre pinligheter som er ubehagelig i forbindelse med sex. Noen andre, ikke fullt så «festlige» ting kan også skje. Som følgende:

Du har smerter under samleie

Ifølge forskning publisert i the Journal of Sexual Medicine viser det seg at rundt 30 prosent av kvinner opplever smerter under samleie, og flesteparten har smertene i vagina eller områdene rundt. Slike smerter er vanligere enn vi tror, og kan skyldes flere ting som blant annet at man ikke blir våt nok eller at sexen er for hard. Men det kan også skyles lidelser som Vulvodyni (som rammer mange kvinner i korte eller lange perioder) og vaginisme.

Uavhengig av hvilken plage det er, er det et tema kvinner ikke liker å snakke om og mange holder det til og med skjult for partneren sin i flere år. MEN den eneste løsningen er å snakke om det - det er først da man får fikset problemet, for det kan faktisk være så enkelt som at sexstillingene dere pleier å ha ikke passer. 

Urinveisinfeksjonene dukker opp

Visste du at sex faktisk er en av de vanligste årsakene til urinveisinfeksjon hos kvinner? Ifølge en artikkel på The New York Times skjer nesten 80 prosent av alle urinveisinfeksjoner hos unge kvinner innen 24 timer etter samleie, og årsaken til dette er ganske så logisk:

- Den økte risikoen for urinveisinfeksjon (UVI) hos kvinner ved samleie skyldes de anatomiske forholdene; med kort avstand mellom vagina, urinrør og anus, har Linn Hjarne, gynekolog ved Aleris, Strømmen, tidligere uttalt til KK.no.

LES OGSÅ: Han kan gi deg urinveisinfeksjon

Ved samleie vil nemlig tarmbakteriene lettere bli fordelt i underlivet på grunn av friksjon og bevegelser. Ifølge Hjarne har infeksjonen som regel ingenting med hygieniske forhold å gjøre, det er bare at bakteriene lettere kan komme seg til urinrørsåpningen på denne måten og derfra vandre til urinblæren, hvor de eventuelt kan lage irritasjon og betennelse. Et tips likevel er å gå på do rett etter at man har sex, det vil i hvert fall ikke skade og kan i beste fall være forebyggende!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer