Forelskelse:

36 spørsmål som kan få andre til å bli forelsket i deg

Ifølge forskning skapte disse spørsmålene nærhet mellom tusenvis av fremmede, og førte til vennskap, kjærlighet og til og med ekteskap!

MER NÆRHET: På 90-tallet fant forskere at en rekke spørsmål kunne skape nærhet og til og med forelskelse. FOTO: NTB
MER NÆRHET: På 90-tallet fant forskere at en rekke spørsmål kunne skape nærhet og til og med forelskelse. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

På 90-tallet ønsket et forskerteam, ledet av psykologiprofessor Arthur Aron ved Stony Brook University i USA, å undersøke hypotesen om at sterke bånd kan oppstå når folk våger å vise seg sårbare for hverandre.

Forsøkspersoner som ikke kjente hverandre fra før ble satt til å prate sammen to og to, og fikk utdelt 36 spørsmål av personlig karakter. I løpet av 45 minutter skulle de bytte på å stille hverandre spørsmålene, som ble mer og mer personlige under samtalens løp.

Small talk

For å sammenligne funnene, hadde man en annen gruppe der parene skulle snakke om løst og fast, såkalt småprating.

Etter at samtalene var ferdige, vurderte forskerne graden av nærhet, skriver Readers Digest.

Giftet seg

Det de fant var overraskende:

Parene som hadde svart på de 36 personlige spørsmålene opplevde en mye sterkere grad av nærhet enn referansegruppen. Selv om forsøkspersonen aldri hadde møttes før, opplevde et av parene så sterk kontakt at de til og med giftet seg noen måneder senere.

Forskningen viste altså at de personlige spørsmålene førte parene nærmere hverandre, og at de også skapte rom for forelskelse. Målet med forskningen var riktignok ikke at fremmede skulle bli forelsket i hverandre, men senere forskning har også vist at åpenhet kan trigge kjærlighet, skriver nettstedet baaam.se.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer