Sex

4 grunner til at du kan føle deg kvalm etter sex

En av de aller vanligste grunnene til at du føler deg uvel etter sex er at sexen har gått for langt utenfor din «komfortgrense», sier ekspert.

KVALME: Det er ikke uvanlig å føle seg kvalm og/eller uvel etter sex - og det er IKKE fordi sexen ikke har vært bra. FOTO: NTB Scanpix
KVALME: Det er ikke uvanlig å føle seg kvalm og/eller uvel etter sex - og det er IKKE fordi sexen ikke har vært bra. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du har akkurat hatt sex, og til og med klart å komme i mål (hurra!), men så ligger du plutselig i sengen og kjenner på en intens kvalme. Hva skal egentlig det bety?

Ifølge Womens Health kan kvalme og/eller ubehag i magen etter sex skyldes flere ting.

Psst! Du kan faktisk få hodepine etter orgasme

Her er noen av årsakene til at du kan føle deg uvel etter akten:

1. Dyp penetrering
En av de aller vanligste grunnene til at du føler deg uvel etter sex er at sexen har gått for langt utenfor din «komfortgrense», skal vi tro professor i gynekologiske inngrep ved universitetet i North Carolina, Erin Carey.

- Dyp sex stimulerer bekkenorganene - som livmor og livhals spesielt. Enhver stimulering kan resultere i en vasovagal respons, noe som igjen kan føre til kvalme.

2. Du «tar i for mye»
Hvis dyp penetrasjon ikke er helt din ting, kan det også være andre årsaker til at du føler deg kvalm og dårlig etter sex. Kvalme kan blant annet være en reaksjon fra kroppen etter at du har «tatt i for mye» på kort tid. Å bli kvalm av for mye bevegelse er nemlig ikke noe som kun skjer i biler og båter (bilsyke og sjøsyke), men også om du og partneren din beveger dere for mye opp og ned, frem og tilbake og side til side i senga uten pause.

Careys råd er å juster hastigheten etter hvordan du føler deg (Ps. Det betyr ikke at du skal justere entusiasmen!).

KVALME: Kvalme kan blant annet være en reaksjon fra kroppen etter at du har «tatt i for mye» på kort tid. FOTO: NTB Scanpix
KVALME: Kvalme kan blant annet være en reaksjon fra kroppen etter at du har «tatt i for mye» på kort tid. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

3. Orgasme
Ingen grunn til panikk - vi skal ikke råde deg fra å ha orgasme, det ville vært dumt. Men orgasmer kan faktisk være årsaken til at du føler deg uvel! Når man får orgasme skjer det sammentrekninger i livmoren, og selv om det i utgangspunktet er noe som burde føles bra, er det ikke så uvanlig at man føler seg uvel av det etterpå. Det er helt ufarlig, men likevel irriterende.

4. En emosjonell reaksjon
Hvis du er på vei ut av et forhold eller sitter fast i en usunn relasjon kan selve kroppskontakten og intimiteten få deg til å føle deg uvel.

Eller, hvis du er lykkelig i forholdet ditt, men har traumer fra tidligere parforhold, kan det gjøre deg fysisk urolig under sex. Carey anbefaler her å gjøre partneren din obs på hvordan du føler det, noe som er viktig for å kunne bli trygg. Snakk gjerne også med en psykolog som kan hjelpe deg å forlate det eventuelle usunne forholdet du er i.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer