Sex

4 «rare» ting som skjer med kroppen din under sex

Visste du for eksempel at brystene blir større?

STØRRE BRYSTER: Det er lenge vært allmennkjent at sex har en rekke helsefordeler, men det få vet er at det også påvirker kroppens utseende. Blant annet blir puppene våre større jenter! Foto: Shutterstock / Antonio Guillem
STØRRE BRYSTER: Det er lenge vært allmennkjent at sex har en rekke helsefordeler, men det få vet er at det også påvirker kroppens utseende. Blant annet blir puppene våre større jenter! Foto: Shutterstock / Antonio Guillem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke noe nytt at sex har en rekke helsefordeler (det samme gjelder onani, som faktisk kan ha de samme effektene - dersom én viktig ting er på plass), men visste du at sex også påvirker kroppens utseende?

Ikke bare blir du sprekere og forbrenner noen ekstra kalorier - ifølge Women's Health Magazine endrer kroppen seg under sex. Blant annet får vi kvinner større pupper! Ja, større pupper - og på naturlig vis! 

MEN det stopper ikke der; det er nemlig et par kroppslige endringer til som skyldes sex, som du mest sannsynlig ikke visste om, men som du kanskje har lagt merke til? Disse fire tingene som skjer med kroppen på vei til orgasme vil definitivt oppklare et par ting!  

LES OGSÅ: Dette frykter vi skal skje under sex

1. Puppene dine blir større

...  ikke for alltid, men i hvert fall for en liten stund! Den blodpumpende aktiviteten som sex tross alt er, kan ifølge gynekologen Leah Millheiser, som driver sin egen klinikk i Palo Alto, USA,  nemlig gjøre puppene dine større. 

- Kvinner kan oppleve at brystene hovner opp når blodomløpet øker,  noe som skjer under samleie.

Men akkurat hvor mye de hovner opp vil naturligvis variere fra kvinne til kvinne, sier Millheiser. Noen vil kanskje ikke merke noen forskjell, mens hos andre vil kanskje begge parter merke at brystene endrer størrelse under samleie. 

Men (ja, det måtte komme) det er selvsagt ikke snakk om en permanent forstørring av brystene. De går «dessverre» ned igjen etter en liten stund etter at du er ferdig. Så ikke forvent å gå opp en cup eller to.

2. Klitorisen din forsvinner

Altså, vi kvinner er tryllekunstnere på høyt nivå! Under sex utfører nemlig kroppene våre et forsvinningsnummer hver gang vi er i ferd med å komme, forklarer Millheiser.

- Under opphisselse, rett før orgasme, går kvinnens klitoris fra å være stor og synlig til å trekke seg opp i skjede-hetten, slik at den nesten forsvinner, sier Millheiser til nettstedet.

Det høres kanskje litt rart ut, men gynekologen forteller at dette er en helt naturlig del av måten livmoren og skjeden fungerer under orgasme.

LES OGSÅ: Har dere sluttet å ha sex?

3. Vaginaen din svulmer opp

- Rett før en kvinne kommer, hovner faktisk de øvre delene av hennes vagina opp, sier Millheiser.

De «blåser seg opp» akkurat som en ballong og blir fyldigere enn de er til vanlig. Hvorfor kroppen gjør dette under sex er fremdeles usikkert blant forskerne. Noen mener at en hevelse i livmorhals-området øker sjansene for å bli gravid (med andre ord, at det er snakk om evolusjonsmessige årsaker), mens andre tror vaginaen rett og slett tilpasser seg og gjør plass til den aktuelle penisen og dens størrelse. Og så er det jo tross alt litt høyere blodomløp der nede under sex da.

4. Du fylles opp med væske

Og sist, men ikke minst (og som du kanskje allerede har hørt, men ikke trodd på): Menn er ikke de eneste som kan «sperme», eller squirte som det heter for oss kvinner (og nei, squirting er ikke tiss). 

- I det du bygger opp til en orgasme, fylles en «svamp» opp, som omringer urinrøret. Noen ganger resulterer dette i at kvinnelig ejakulasjon, eller squirting. 

Ifølge Millheiser fant forskerne ut at væsken inneholder et prostata spesifikt antigen, som forklares med at «svampen» biologisk sett er lik den mannlige prostata.

Så vet du det!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer