Utroskap:

5 faktorer som øker risikoen for utroskap

- Det er flere personlighetstrekk som går igjen blant personer som er utro.

TAR KONTROLL: Hvis du har opplevd å bli utsatt for utroskap selv i tidligere forhold, kan du faktisk ende opp som den utro parten i et nytt forhold. FOTO: NTB
TAR KONTROLL: Hvis du har opplevd å bli utsatt for utroskap selv i tidligere forhold, kan du faktisk ende opp som den utro parten i et nytt forhold. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi har vel alle noen tanker om hva slags personer som er utro mot partneren sin. Du tenker gjerne at en utro person er utadvendt, sosial, selvsentrert, flørtende, suksessfull og attraktiv. Sannheten er derimot at hvem som helst kan være utro, og at det som regel er andre årsaker enn sexlyst og mangel på sex i forholdet som fører til at en person er utro.

Vi har ingen sikre tall på hvor mange som har vært utro, men studier viser at det mest sannsynlig ligger på rundt 25 prosent, altså 1 av 4.

Ofte kan det være umulig å forutsi hvem som har vært eller kommer til å være utro, og det kan være alt fra den reserverte kollegaen din til ei venninne som alltid har snakket negativt om andre som er utro.

Likevel finnes det noen risikofaktorer som kan øke risikoen for utroskap i forhold, og ifølge eksperter er det noen personlighetstrekk som går igjen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Dette øker risikoen for utroskap

- Utroskap har ingen fasit, men som sexolog og parterapeut har jeg gjennom både klienter og forskning dannet meg et bilde på hva som kan skape utroskap, sier Tone Haldorsen, som er sexolog og parterapeut til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer