Sexstillinger:

5 sexstillinger dere bør prøve

Spesielt gunstige for oss kvinner.

SEXSTILLINGER: Visste du at sexstillingen har mye å si for hvorvidt kvinnen oppnår orgasme eller ikke? FOTO: NTB Scanpix
SEXSTILLINGER: Visste du at sexstillingen har mye å si for hvorvidt kvinnen oppnår orgasme eller ikke? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du fra tid til annen problemer med å oppnå orgasme under samleie med partneren din? Da kan det hende dere bør prøve en ny sexstilling. Det er nemlig viktig at dere går for en som gir deg mulighet for klitorisstimuli under samleie.

LES OGSÅ: Ikke tid eller energi til sex?

De fleste kvinner er avhengige av klitorisstimuli

Ifølge Maria K. Ebbestad, som er markedssjef og sexolog i Nytelse.no, har hva slags stilling dere velger mye å si for hvorvidt du oppnår orgasme eller ikke.

- Man kan ikke få gjentatt det mange nok ganger at 75 prosent av alle kvinner trenger stimulering av klitoris for å oppnå orgasme under samleie - det betyr at «inn- og ut-sex» ikke holder.

- Derfor er det viktig å velge en stilling der klitoris kan stimuleres av en av dere eller en vibrator.

Hun mener også at bruk av glidemiddel øker også sjansen for å oppnå orgasme.

- Glidemiddel er ment som et supplement til kvinnenes naturlige fuktighet. Det at man blir våt henger ikke nødvendigvis sammen med om man er kåt eller ikke, her har nemlig menssyklus, stress og alder en brikke med i spillet, har hun tidligere fortalt.

LES OGSÅ: Dette lurer vi på om sex

Fem stillinger du og partneren din vil elske

Føles det som om du og partneren din prøvd alle slags akrobatiske sexstillinger uten at du har fått orgasme? Før dere kaster inn håndkledet, gjør dere lurt i å prøve disse fem stillingene som gir mye klitorisstimulering.

1. Misjonæren med en vri

Mange kvinner har misjonærstillingen som en favoritt. For enda bedre stimulering i denne stillingen, kan det følgende prøves: Hekt knærne over partnerens skuldre. Denne vinkelen gir mer press på klitoris, og øker sjansene for å få orgasme.

Hvis baken og bekkenet også løftes opp øker friksjonen.

MISJONÆREN: Mange kvinner like misjonæren da den gir god mulighet til stimulering av klitoris. Foto: NTB scanpix
MISJONÆREN: Mange kvinner like misjonæren da den gir god mulighet til stimulering av klitoris. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ønsker dere mer friksjon med misjonærstillingen, kan du legge bena flatt ned og tett sammen, slik at de kommer mellom hans. Ved ønske om dypere penetrering, kan du spre bena og trekke opp knærne.

2. Kvinnen på topp

Det er gunstig for kvinner å sitte på toppen av mannen fordi det da er hun som har kontrollen på farten, vinkelen og bevegelsene. I tillegg liker mange menn å ha kvinnen øverst fordi de da kan lene seg tilbake og betrakte henne.

Når dere begge har hendene frie, åpner det seg i tillegg nye muligheter.

KVINNEN PÅ TOPP: Dette er en bra stilling for kvinner da den gir mulighet til å ha kontrollen på farten, vinkelen og bevegelsene. Foto: NTB scanpix
KVINNEN PÅ TOPP: Dette er en bra stilling for kvinner da den gir mulighet til å ha kontrollen på farten, vinkelen og bevegelsene. Foto: NTB scanpix Vis mer

En enda sprekere variant av denne stillingen er at du støtter deg på bena, og bruker også bena til å bevege deg opp og ned. Da får du bedre kontroll, og han kan trenge enda dypere inn i deg, noe som gir enda sterkere stimuli av både tuppen av penis og ved roten. Samtidig som begge kan stimulere klitoris med fingre eller vibrator.

3. The G-force

Denne stillingen er perfekt for skikkelig g-punktstimuli. Han står oppreist på kne i senga, mens du ligger på øvre delen av ryggen med rumpa i været, mot penis. La han holde bena dine for kontroll så du ikke tipper over for hvert støt.

Dette er den ultimate stillingen for dyp og intens penetrering. Samtidig som dere kan bruke fingre eller vibrator for å stimulere klitoris.

LES OGSÅ: Derfor bør dere ha morgensex

4. Gjensidig syn av enden

Han ligger på rygg og hun sitter oppå ham med ansiktet vendt bort. Hun fører han inn i seg. Han bøyer knærne og klemmer henne fast mellom lårene sine.

Hun lener seg fremover og støtter hendene mot gulvet. I denne stillingen kan dere begge se hverandres kjønn, og når hun beveger seg opp og ned.

FREKK GULVØVELSE: Denne stillingen gir lett stimulering av klitoris fra innsiden, og øker sjansen for å stryke borti G-punktet. Foto: Laoshi - Fotolia
FREKK GULVØVELSE: Denne stillingen gir lett stimulering av klitoris fra innsiden, og øker sjansen for å stryke borti G-punktet. Foto: Laoshi - Fotolia Vis mer

Hun kan også sitte med rett rygg og holde fast rundt knærne hans. Han kan kjærtegne rumpa hennes og kile henne nedover ryggen når hun nærmer seg orgasme.

5. Frekk gulvøvelse

Dette krever at dere begge står på gulvet, med han bak deg. Når han har penetrert lener du deg fremover med håndflatene på gulvet!

Dette gir en unik stilling med rumpa i været som lett stimulerer klitoris fra innsiden, og øker sjansen for å stryke borti G-punktet.

Hvis du ikke klarer å rekke helt ned til gulvet, juks med for eksempel en stol eller lignende.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer