Forhold:

5 spørsmål dere må være enige om for at forholdet skal vare

- Når du velger partner velger du også hvilke ting du skal krangle om de neste årene, sier eksperten.

LIKE BARN LEKER BEST: Nøkkelen er å velge en partner som er så lik deg selv som mulig på de områdene du ikke kan inngå kompromiss på.
LIKE BARN LEKER BEST: Nøkkelen er å velge en partner som er så lik deg selv som mulig på de områdene du ikke kan inngå kompromiss på. Vis mer
Publisert

I alle forhold kreves det en viss grad av kompromisser og fleksibilitet, og at man møtes på midten for å enes. Du må for eksempel godta at kjæresten av og til vil på pokerkveld med guttegjengen selv om du helst vil ha kjærestekveld, eller at kjæresten vil ha pizza på fredagskvelden i stedet for taco.

Heldigvis er de fleste komprimissene små og betydningsløse, og ikke noe som vil være avgjørende for parholdet (med mindre det er HELT krise å ikke få taco på fredagskvelden da...).

Det finnes likevel noen spørsmål som det er helt essensielt at par er enige om hvis forholdet skal fungere i lengden.

- Dersom paret ikke blir enige disse helt essensielle spørsmålene kan det føre til negative følelser som sinne, irritasjon, frustrasjon og bitterhet. Sannsynligheten er stor for at dette ikke blir en langvarig relasjon.

Det sier Ingrid Blessom, som er psykolog og sexolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi til KK.

Et godt råd er å allerede innedningsvis snakke med daten din om hvordan han forholder seg til disse viktige spørsmålene. Hvis han ikke har samme ønsker som deg, bør du være tro mot deg selv og dine verdier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer