Tinder

5 tips som sikrer deg en herlig sommerflørt

- Det å være modig handler om å gjøre noe på trass av at det er skummelt.

FLØRT: Sommeren er en fantastisk tid å flørte på! Foto: DPA
FLØRT: Sommeren er en fantastisk tid å flørte på! Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du singel? Da er sommeren din beste venn. Bedre tid på året finnes det nemlig ikke når man snakker om flørting! 

Og hva er vel egentlig bedre enn en berusende sommerflørt? 

Men det er ikke alltid så lett å bare gå ut og skaffe seg en slik. Det er jo «dessverre» ikke sånn at man bare kan gå på butikken og kjøpe seg en! Men det siste man bør gjøre er selvfølgelig å bare satse på at det skjer av seg selv.

Så hvordan skal man egentlig gå frem her?

Espen Langseth er coach og mental trener på Heiadeg.no, og han deler gladelig sine beste tips for sommer-sjekking.

1. Kom deg ut av komfortsonen
- Om du vil ha noe nytt inn i livet ditt, må du begynne å gjøre noe annerledes. Gå ut av komfortsonen din. Er du ute på byen eller i en park, unngå å sette deg i midten av vennegjengen. Sitt ytterst slik at noen lett kan komme bort. 

2. Ta initiativ
- Ikke vær redd for å være den som går bort eller den som sier hei. Ta initiativ selv og ikke vent på at han eller hun skal komme bort til deg.

3. Vis interesse
- Kommer du i prat med noen, så vis for all del interesse for det de driver med. Legg merke til detaljer og nevn gjerne disse som en god samtalestart.

4. Overalt
- Flørte kan vi gjøre overalt: På stranda, bussen, butikken, toget, flyplassen, flyet, kafeen, fjellet. Det er faktisk mulig overalt. 

5. Det er NÅ du lever!
- Hvorfor gjøre i morgen det du kan gjøre i dag. Ser du en kjekkas, så gjør det nå. Og husk at alt er mulig.

GÅ UT: For å møte noen så må du ut av huset. Dra på arrangementer og snakk med folk.
GÅ UT: For å møte noen så må du ut av huset. Dra på arrangementer og snakk med folk. Vis mer

LES OGSÅ: Flørt med suksess

- Mer tilgjengelig om sommeren

Det er jo dessverre en kjent sak at sommeren her til lands er kort. Men du har sikkert allerede merket at du er litt lettere til sinns? Det er gutta også! Sexolog og coach Bianca Schmidt forklarer at feriefølelsen gjør noe med oss alle. 

- Sommeren er fantastisk fordi vi setter oss i en posisjon som er annerledes enn hverdagen. Vi reiser gjerne, drar i parken, drar mer ut på fest og blir løsere i snippen. Man gir slipp på sitt gamle jeg, og det kan være utrolig befriende og positivt for en sommerflørt, sier hun. 

- Hvis man med intensjon går inn for å være mer åpen og tilgjengelig, så gjør dette noe med oss. Vi blir automatisk litt lettere å tilnærmes, sier hun. 

Hennes beste tips er å komme seg ut og opp fra sofaen. 

- Er det en ting som er sikkert, så er det at du ikke møter noen hjemme i sofaen. Kom deg ut og oppsøk steder, sier hun. I tillegg råder hun deg til å gjøre ting du liker selv, for å møte likesinnede. 

- Er du et naturmenneske? Gå på tur og gå fra hytte til hytte. Kanskje du møter noen å si hei til. Er du glad i vin og fest så gå ut på et utested og dans! Der kan det være ekstra lett å møte noen siden alkohol er inni bildet, tipser hun. 

LES OGSÅ: Flørtefeilene kvinner gjør

Slik flørter du

Men så er det dette med hva man skal si da. Og ikke minst hvordan man skal oppføre seg? Et fint triks kan være å ikke tenke så hardt på at dette skal være en flørt.

Behandle personen som en du er nysgjerrig på og en du rett og slett vil spøke og bli kjent med. 

- Det å tørre å være modig handler jo om å gjøre noe på trass av at det er litt skummelt. Man må strekke seg selv og tenke at dette skal jeg lære av. Det er bra for oss, sier sexologen.

Og overraskende nok påpeker hun at hvordan man flørter ikke er så viktig.

- Det er egentlig likegyldig hvordan man flørter fordi det kommer helt an på personen. Men et triks som alltid fungerer bra er øyekontakt. Bruk øyekontakten og smil i tre sekunder flere ganger. Da viser du sterk interesse! Våger du ikke gå bort selv så er det er sterk invitasjon, sier hun. 

- Men er du modig så gå bort! Vær den du er og åpne deg for lek og sommerflørt!

Er du ekstra sjenert, så kan selvfølgelig dating-apper som Tinder og Happn være helt topp. 

- Det er ingenting galt i å møte folk via nettet. Det er bare positivt, men man må jo faktisk møte disse i virkeligheten også for at det skal bli en flørt. Så kom deg opp og ut, sier hun. 

LES OGSÅ: Dette liker ikke gutta

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer