Seksuelle fantasier:

5 vanlige seksuelle fantasier og fetisjer

Vi har hørt med ekspertene - hvorfor tenner vi på det vi tenner på?

UNDERKASTELSE: Det er slett ikke uvanlig å tenne på innslag fra BDSM - som dominanse og underkastelse. FOTO: NTB
UNDERKASTELSE: Det er slett ikke uvanlig å tenne på innslag fra BDSM - som dominanse og underkastelse. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi har alle vår egen seksualitet. Vi tenner på ulike ting, og trenger ulike ting for å oppnå nytelse under sex. Noen trenger «bare» en deilig partner for å ha det helt topp i senga, mens andre har mer spesifikke preferanser og behov.

Rollespill, trekant, bondage, spesifikke kroppsdeler og klesplagg - listen over hva som kan pirre oss er lang. Har du noen gang lurt på hvorfor du tenner på det du tenner på? Hva er det som ligger bak våre seksuelle ønsker, og hvorfor er noen av disse fantasiene og fetisjene så utbredt?

I denne saken har vi tatt utgangspunkt i såkalt «vanlige» seksuelle fantasier og fetisjer. Vi har hørt med sexologene - hva er det egentlig som ligger bak våre seksuelle preferanser?

Fetisj vs fantasi

Seksuelle fantasier og fetisjer er absolutt ikke et moderne fenomen. Seksualiteten vår ligger heller dypt forankret i oss:

- Fetisjer og fantasier har eksistert i alle tider, og det ser man for eksempel på veggmaleriene i Pompeii, romerske ruiner, seksuelle figurer fra vikingtiden og før vår moderne tidsregning. Kropp og sex er forbundet med fruktbarhet, og sex har en stor plass i for eksempel gresk og norrøn mytologi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer