Dating:

6 personlighetstrekk de færreste tenner på

- Vi tenker ofte at menn er mest opptatt av kropp og utseende, men de fleste menn er opptatt av noe helt annet.

DATING: - En kjæreste eller partner skal være en bonus, noe som gjør livet bedre og ikke verre, sier eksperten. Foto NTB.
DATING: - En kjæreste eller partner skal være en bonus, noe som gjør livet bedre og ikke verre, sier eksperten. Foto NTB. Vis mer
Publisert

Hvis du er singel og på leting etter en partner har du garantert en lang liste over ønskede egenskaper.

Du vil gjerne ha en partner som er positiv, raus, ambisiøs, trofast og morsom. De fleste fokuserer på hvilke egenskaper de ønsker seg i en partner, og glemmer å ha fokus på hvilke egenskaper de absolutt ikke vil ha.

Ifølge forskere kan det å identifisere hvilke egenskaper du ikke ønsker deg i en partner være en bedre strategi for å velge riktig. Da luker du ut de som absolutt ikke passer til deg.

Så hvilke personlighetstrekk ønsker vi oss absolutt ikke i en partner?

En ny studie publisert i Personality and Individual Differences avslører seks personlighetstrekk som de fleste anser som «deal-breakere» i romantiske forhold.

6 personlighetstrekk

Alle har vi jo noe av dette i oss, men blir trekkene for dominerende, kan det avskrekke litt. Ifølge Psychology today er dette 6 personlighetrekk de færreste ønsker seg i en partner:

1. Ekkelt/uhygienisk

2. Avhengig

3. Klengete

4. Promiskuøs

5. Apatisk

6. Umotivert

Å være ren, frisk og ha god helse er et tegn på ungdommelighet og fruktbarhet, og er derfor viktig for mange.

Veldig avhengige, apatiske og umotiverte personer er gjerne ikke i stand til å investere tiden og innsatsen som trengs for å danne et godt forhold og skape en familie. En altfor klengete partner kan hindre deg i å ha et sosialt liv, mens promiskuitet handler om å ha mange sexpartnere, og antyder en tilbøyelighet til utroskap og økt risiko for seksuelt overførbare sykdommer.

VIKTIG Å VÆRE REN: - Dårlig hygiene er veldig negativt for mange. De fleste ønsker jo å finne noen med gode kvaliteter, som har evne til å holde seg trofast og frisk, sier eksperten. Foto: NTB.
VIKTIG Å VÆRE REN: - Dårlig hygiene er veldig negativt for mange. De fleste ønsker jo å finne noen med gode kvaliteter, som har evne til å holde seg trofast og frisk, sier eksperten. Foto: NTB. Vis mer

Negativitet er ikke attraktivt

Både menn og kvinner er i dag ute etter positivitet. Vi søker ikke lenger en partner fordi det er nødvendig for å ha et bra liv, og dermed krever vi også mer av en potensiell partner enn tidligere.

- Noen menn har slitt med å finne sin rolle, men de fleste forstår at kvinner ønsker trygghet og en god følelse av tillit. En kjæreste eller partner skal være en bonus, noe som gjør livet bedre og ikke verre. Derfor er energi utrolig viktig, og et positivt tankesett er tiltrekkende og noe mange ser etter i en partner. Negativitet er en deal breaker for de fleste.

Det sier datingekspert og matchmaker Ane Hagen til KK.

Hvis du skriver i profilen din at du ikke ønsker ditt og datt, og at de som mener ditt og datt kan trykke videre, så oser du en negativ energi som gjør at mange vil sveipe videre.

- Kvinner bør spesielt merke seg dette med energi og positivitet. Vi tenker ofte at menn er mest opptatt av kropp og utseende, men de fleste menn er mest opptatt av energien du bringer inn i relasjonen. De liker deg bedre hvis du er enkel å ha med å gjøre, trygg på deg selv, positiv og ikke så dramatisk og sjalu, forklarer hun.

ENERGI ER VIKTIG: - Kvinner bør spesielt merke seg dette med energi og positivitet. Vi tenker ofte at menn er mest opptatt av kropp og utseende, men de fleste menn er mest opptatt av energien du bringer inn i relasjonen, sier eksperten. Foto: NTB.
ENERGI ER VIKTIG: - Kvinner bør spesielt merke seg dette med energi og positivitet. Vi tenker ofte at menn er mest opptatt av kropp og utseende, men de fleste menn er mest opptatt av energien du bringer inn i relasjonen, sier eksperten. Foto: NTB. Vis mer

Rus, avhengighet og utroskap

- Typiske «deal-breakere» er de trekkene som ramses opp i undersøkelsen, og særlig avhengighet og dårlig hygiene er veldig negativt for mange. De fleste ønsker jo å finne noen med gode kvaliteter, som har evne til å holde seg trofast og frisk.

Det sier sexolog og parterapeut Tone Haldorsen til KK.

Rus, røyk og snus går ofte igjen som noe negativt, og tidligere utroskap blir sett på med et negativt blikk av de fleste.

- Det jeg derimot ser mest av er at folk har alt for høye og uoppnåelige krav, som ikke sier noe om en person er en bra partner eller ikke. Eksempler på det kan være at personen skal ha tatoveringer, være en viss høyde, ha en viss størrelse på puppene eller lignende. Da har man rett og slett feil krav for en partner, sier hun.

FLYTT FOKUS: De fleste fokuserer på hvilke egenskaper de ønsker seg i en partner, og glemmer å ha fokus på hvilke egenskaper de absolutt ikke vil ha. Foto: NTB.
FLYTT FOKUS: De fleste fokuserer på hvilke egenskaper de ønsker seg i en partner, og glemmer å ha fokus på hvilke egenskaper de absolutt ikke vil ha. Foto: NTB. Vis mer

Datingprofilen er viktig

- En av de største endringene som har skjedd de siste 10 årene er at vi nå egentlig har første date online. Det er når vi ser profilen til noen at førsteinntrykket dannes, og det tror jeg mange kanskje glemmer. Spesielt menn, som er mer opptatt av å vise seg frem i sykkelantrekk enn å vise hvordan de faktisk ser ut i hverdagen, sier Hagen.

Vi forventer ikke bare at noen gjør en innsats på selve daten, men også at de har gjort en innsats på profilen sin. Det handler ikke om at han må pynte seg og ha på dress, men at han må se ren og frisk ut.

- I dag må du gjøre en innsats for å bli lagt merke til og få en mulighet, enten dette handler om utseende eller væremåte. Det nytter ikke lenger å slenge opp et par profilbilder og skrive "heeey", sier Hagen.

Hun oppfordrer til å ha en god profil der det kommer tydelig frem hva du ser etter, og ikke minst gode bilder som viser hvem du er.

- Vær direkte og ærlig i dialogen, og avstå fra sexprat til dere faktisk har blitt kjent og det blir en del av relasjonen. Det viktigste av alt er å ha det bra med deg selv og livet du lever, eller gjøre en innsats for å komme dit før du setter i gang å lete etter en kjæreste eller partner, tipser hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer