Sex:

6 «sex-hacks» som har gått viralt på TikTok

- Kan være en artig vri, sier norsk sexolog.

TIKTOK: Kan vi ha nytte av sex-tips på TikTok? FOTO: NTB
TIKTOK: Kan vi ha nytte av sex-tips på TikTok? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Uansett hva du kunne tenke deg å lære mer om, finnes det TikTok-brukere som står beredt til å dele av sin kunnskap.

Dette gjelder også sex, og både fagpersoner og «mannen i gata» deler gjerne sextips med andre brukere på appen. I denne saken har vi latt oss inspirere av det australske kvinnemagasinet Women's Health, og deler seks «sex-hacks» som har gått viralt på TikTok.

Men først hører vi med sexolog og parterapeut Tone Haldorsen: Hvordan bør vi egentlig forholde oss til sextips på apper som TikTok?

- Jeg tenker at det er flott at eksperter gir sextips på TikTok, men jeg ser flere problemer ved at «mannen i gata» gjør det. De som ikke er fagpersoner har ofte tipsene sine fra porno, seriøse og useriøse bøker, myter og lignende. Og det er ikke sikkert tipsene er korrekte eller trygge. Å gi tips og råd i sosiale medier vil jeg absolutt overlate til utdannede fagpersoner, sier hun.

Med det i bakhodet, tar vi en titt på disse tipsene, og får innspill fra Haldorsen og sexolog og presseekspert for Nytelse.no, Maria Ebbestad.

BLI KJENT: - Det viktigste er å snakke med partneren om hva vedkommende liker. FOTO: NTB
BLI KJENT: - Det viktigste er å snakke med partneren om hva vedkommende liker. FOTO: NTB Vis mer

1. Press på kvinnens mage

Videoer med følgende tips har gått viralt på appen: Press på kvinnens mage under sex. Det skal kunne stimulere g-punktet og øke nytelsen for kvinnen.

Haldorsen har følgende kommentar:

- Med tanke på at g-punktet nås fra innsiden av skjeden, og egentlig er stimuli av klitoriskroppen fra innsiden, er det ikke g-punktet som blir stimulert om man trykker ned kvinnens mage under sex.

- Å trykke på magen vil kunne skape ubehag, sure oppstøt og smerter. Det man kan gjøre, er å trykke forsiktig på venusberget. Da treffer man klitorishalsen, og man kan få en sterkere orgasme.

SEXOLOG: Tone Haldorsen. FOTO: Privat
SEXOLOG: Tone Haldorsen. FOTO: Privat Vis mer

2. Legg en pute under bekkenet

Dette tipset går ut på å plassere en pute under kvinnens bekken. Puten gjør at bekkenet presses opp, og det skal kunne gi mer nytelse for kvinnen.

Hva tenker ekspertene?

- For noen er det lettere å få g-punkts-orgasme på denne måten, men det kommer mest an på hvordan penisen eller leketøyet er formet og hvordan man bruker fingrene. Noen foretrekker pute, mens andre foretrekker uten, sier Haldorsen.

For mange vil en pute under bekkenet skape en mer naturlig vinkel på skjeden og gjøre at penetrasjon føles mer behagelig, forklarer sexologen.

- En pute under bekkenet vil generelt gi bedre tilgang til kvinnens underliv da det «heises opp».

Maria Ebbestad tror absolutt det kan hjelpe å tilte bekkenet opp med hjelp av en pute:

- Da kan man slappe godt av i bekkenbunn, spesielt om man er veldig svai i ryggen. Penisstørrelsen til partneren har også noe å si. En mindre penis vil kjennes større om man ligger på en pute.

3. Onani-teknikk

I denne videoen holder brukeren @kaylachristinee en eggeplomme i hånda, og gnir forsiktig på den. Når hun presser hardere, sprekker eggeplommen. Hun sammenligner dette med hvordan man tilfredsstiller en kvinne, og hennes beskjed er hovedsakelig til menn - ikke vær for hardhendt!

Haldorsen påpeker at hvordan vi foretrekker å onanere er veldig individuelt, og at dette på ingen måte kan brukes som et generelt råd.

- Her må kvinner finne sin egen klitoris, og prøve seg frem. Noen er veldig følsomme, noen mindre følsomme og andre ikke følsomme i det hele tatt. Noen trenger lett berøring, andre hardere. Her må man tilpasse seg fra partner til partner.

SEXOLOG: Maria Ebbestad. FOTO: Nytelse.no
SEXOLOG: Maria Ebbestad. FOTO: Nytelse.no Vis mer

Haldorsen får støtte fra Ebbestad, som også påpeker at onani og hvordan vi foretrekker å bli tatt på, er veldig individuelt.

- Det viktigste er å snakke med partneren om hva vedkommende liker, men etter hvert som dere blir kjent er det fint å utforske andre måter å oppnå orgasme enn kun den faste rutinen. Dette gjelder også ved onani. Jeg oppfordrer alle til å minst ha tre forskjellige teknikker som tar dem til orgasme.

4. Fire-minutters forspill etter tur

En annen TikTok-bruker kommer med følgende tips til å «spice opp» forspillet: Etter tur, setter dere en timer på 4 minutter. I disse minuttene skal den ene bruke tid på å tilfredsstille den andre.

- Det kan fungere for noen, mens for andre vil ikke dette fungere. Sex generelt bør ikke deles opp i forspill-sex-orgasme. Forspillet bør starte i det sekundet man er ferdig med å ha sex, og er alt som foregår mellom partene frem til de har sex igjen, sier Haldorsen, og fortsetter:

- Sexen bør ha fokus på nytelse, nærhet og intimitet, og en timer vil kunne ødelegge dette for mange. Men som med alt annet; dette er veldig individuelt og kan sikkert fungere for noen.

Et forspill kan være så mangt, og også her er det viktig å variere, mener Ebbestad:

- Så dette kan være en artig vri, men i utgangspunktet syns jeg ikke man skal ha tidspress på seg, verken den ene eller andre veien. Det viktigste er å vekke kroppen og kjenne når du selv og partneren er klare - enten det tar ett minutt eller 20.

5. Coregasm

Coregasm betyr rett og slett å få orgasme når du trener magemusklene. Dette «hacket» har gått viralt, og det finnes mange videoer under hashtagen #coregasm.

Haldorsen forteller at det er veldig vanlig å få coregasm. Flere kvinner enn menn opplever det, men alle kjønn kan få denne typen orgasme.

- Når man trener mellomgulv, mage og kjernemuskulaturen vil det øke blodmengden i underlivet, og man spenner de samme musklene som under sex. Da kan man merke at man får en orgasme, selv om man ikke er seksuelt tent. Det er et samspill mellom blodmengde, pust, muskler og nerver. De vanligste treningsøktene å få coregasm er klatring, knebøy og planken.

Ebbestad forteller at bekkenbunnstrening er viktig for å oppnå orgasme, og det er disse musklene som trekker seg sammen når orgasmen herjer i kroppen.

- Når man trener disse musklene kan man i noen tilfeller oppleve at orgasmen kommer. Det samme gjelder trening med vaginakuler.

FORSPILL: - Det viktigste er å vekke kroppen og kjenne når du selv og partneren er klare, enten det tar ett minutt eller 20, sier sexolog. FOTO: NTB
FORSPILL: - Det viktigste er å vekke kroppen og kjenne når du selv og partneren er klare, enten det tar ett minutt eller 20, sier sexolog. FOTO: NTB Vis mer

6. Tantrisk sex

I en video med 1.7 millioner visninger, forteller en TikTok-bruker om hvordan tantrisk sex er en form for seksuell meditasjon, der partnerne kan utforske dype sanseopplevelser under sex.

Tantrisk sex er et stort tema, men vi spør likevel ekspertene - hvem kan ha nytte av å prøve det?

- Ja, tantrisk sex er et enormt stort tema! Men kort fortalt: Tantrisk sex passer for de aller fleste. Det finnes mange måter å ha tantrisk sex på, men mange av teknikkene er helt «basic» og kan brukes av alle.

Haldorsen gir ofte tantriske øvelser og teknikker til klienter som ønsker mer nærhet, følelser, intimitet og samspill under sex.

- Det å kunne merke seg selv og partneren på denne måten, er en veldig kraftfull måte å ha sex på.

Ebbestad forteller at tantrisk sex er en fin måte å lære seg å være til stede i kroppen og i sansene.

- Veldig mange stresser, har prestasjonsangst eller sliter med å slappe av for å oppnå orgasme. Da har tantrisk sex utrolig mange fine øvelser. Men i utgangspunktet passer tantrisk sex for alle, og gjør at man kommer nærmere partneren sin og lærer mer om hverandre.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer