Parforhold:

7 synder som kan drepe forholdet ditt

Gjør du disse tabbene?

MANGEL PÅ EMPATI: - Empati er limet i et parforhold, som gjør at man kan forstå hverandre bedre, sier eksperten. FOTO: NTB
MANGEL PÅ EMPATI: - Empati er limet i et parforhold, som gjør at man kan forstå hverandre bedre, sier eksperten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi har vel alle noen tanker om hva vi absolutt ikke tolererer i et parforhold, som løgn, utroskap og svik.

I tillegg finnes det en haug av tilsynelatende mer uskyldige synder, som mangel på empati og dårlig kommunikasjon, som til tross for at det er mindre alvorlig kan ta knekken på ethvert forhold.

Tenk at du er i et parforhold med en person som er snill, ærlig og trofast, men som ikke ser deg eller lytter til deg. Han er ikke villig til å ofre noe spesielt for deg, og gir deg lite nærhet og oppmerksomhet. Til tross for at det ikke har vært noen store tillitsbrudd i forholdet, kan de små syndene være nok til at gnisten og forholdet dør.

Lange forhold krever mye jobb, tålmodighet og kompromiss, og en av de største feilene vi gjør er å tro at forholdet ikke trenger tid og oppmerksomhet for å overleve.

Så hvilke synder er de mest ødeleggende for et parforhold?

7 synder i forholdet

Dette er de 7 kardinalsyndene til et forhold, ifølge Psychology today:

1. Gir mye, men får lite tilbake

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer