Forhold:

7 tegn på at du er i et asymmetrisk forhold

Er forholdet ditt ensidig?

DEN ENE FØLER MER: Hvis den ene elsker mer og er mer forelsket enn den andre, blir forholdet asymmetrisk og ensidig.
DEN ENE FØLER MER: Hvis den ene elsker mer og er mer forelsket enn den andre, blir forholdet asymmetrisk og ensidig. Vis mer
Publisert

Et forhold vil nok aldri bli 100 prosent likeverdig. I startfasen er det ofte en som tar mer initiativ enn den andre, det er som regel en som føler seg forelsket først eller som er klar for forpliktelse først.

I et sunt forhold vil det variere hvem av dere som føler mest. I starten er det gjerne den ene, etter hvert er det kanskje den andre og så bytter dere på det i ulike faser i forholdet.

I et usunt og asymmetrisk forhold føler en av dere mer enn den andre gjennom hele forholdet. For eksempel at du alltid må ta initiativ i datingfasen, eller at du ønsker forpliktelse, stiller opp og gjør alt du kan for forholdet, uten å få det samme tilbake.

Se for deg at du sier «Jeg elsker deg» til kjæresten din, men blir møtt med stillhet. Du kjøper en flott julegave med mye omtanke i, men får en lite gjennomtenkt gave tilbake. Du henter han på flyplassen eller lager yndlingsretten hans, men får aldri samme omtanke tilbake.

Et slikt forhold kan være svært vondt og vanskelig for den som opplever å ikke få den samme omtanken og kjærligheten tilbake fra partneren sin. Det er lett å føle seg mindreverdig og ikke god nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer