7 utbredte sex-myter du ikke må tro på

Og dét ifølge ekspertene.

USANT: Det bugner av små og store sexmyter som kan – og bør – avkreftes. Vi har samlet noen av dem! FOTO: NTB Scanpix
USANT: Det bugner av små og store sexmyter som kan – og bør – avkreftes. Vi har samlet noen av dem! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel lite – om noe – som fascinerer mennesker like mye som sex? Helt fra vi er små, har vi en iboende nysgjerrighet rundt blomstene, biene og seksualitet generelt.Man har blitt flinkere til å snakke åpent om temaet og fjerne tabuet rundt det de siste årene, men det er likevel en del myter som henger igjen.– For eksempel at det ikke skal mer enn et par støt til for at kvinnen skal få orgasme, sier Marthe Sørflaten.– Den myten kommer nok fra porno, og det fungerer ikke sånn i virkeligheten. Det er i så fall for et bittelite fåtall... Mange får sjokk over at andelen kvinner som trenger klitorisstimuli for å få orgasme, faktisk er 9 av 10!Sørflaten er presseansvarlig i Kondomeriet. Hun er blant ekspertene vi har stilt spørsmålet:Hvilke sexmyter bør avlives, én gang for alle, inn i 2020?

LES OGSÅ: 10 spørsmål om sex alle lurer på, men ingen tør å stille

– Sexleketøy er ikke en trussel

Johanna Rief er Head of Sexual Empowerment hos sexleketøymerkene We-Vibe og Womanizer.Hun forteller at hun er glad for at man blir stadig flinkere til å snakke om kvinnelig nytelse, men at vi fortsatt har en vei å gå når det gjelder å normalisere menn som utforsker sin egen seksualitet.– Det er mye stigma rundt menn som utforsker seksualiteten sin utover det som anses som «normalt». Mange tenker fortsatt at man må være homofil for å nyte stimulering av prostata. Det er selvfølgelig bare en myte, sier Rief.Hun nevner også en annen utbredt oppfatning som ikke har rot i virkeligheten.– Noen menn tror at de ikke er gode nok i senga eller at man prøver å erstatte dem når partneren deres kjøper sexleketøy. Det er helt feil. Det er så klart viktig at begge er komfortable, men et sexleketøy bør aldri ses på som en trussel. Det er bare en deilig bonus.Dét sier Cecilie Kjensli, sexinspirator og sexleketøyekspert, seg enig i. Hun er forfatter av boka «Sex fra Ah til Åh...» og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.– Sexleketøy er også en snarvei til orgasme. Sex er selvfølgelig mer enn utløsning, men mennene får den alltid. Det gjør ikke damene. Moderne menn vil damene sine vel, og gjør de ikke det, så bytt dem ut. Sexleketøy er deilig og gøy, og hvem vil nekte dama si det? Kun en idiot!, fastslår Kjensli bastant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer