Samliv:

8 steg til langvarig kjærlighet

Er du i et helt nytt forhold og lurer på hvordan det skal vare? Eller er du kanskje i et ekteskap hvor begge parter føler seg fastlåst? Da bør du ta med deg disse punktene.

PLEIE FORHOLDET: Få ekspertenes tips til å bevare det nye forholdet, eller ekteskapet som har vart i flere år. FOTO: NTB Scanpix
PLEIE FORHOLDET: Få ekspertenes tips til å bevare det nye forholdet, eller ekteskapet som har vart i flere år. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Professor i psykologi og forfatter John M. Gottman (77) har forsket på parforhold og familiepsykologi i over 40 år. I boken «Åtte dater som forandrer alt» gir han og kona Julie Schwartz Gottman (68) sine beste innsikter for et lykkelig og langvarig forhold.

Forfatterne lister her opp åtte punkter, etterfulgt av en date avslutningsvis, der disse punktene prøves ut i praksis. Leserne oppfordres også til å prøve stegene og gjøre dette på datene. Les punktene lenger ned i saken!

Erfarne forfattere

Psykolog Peder Kjøs (51) er kjent fra NRK TV-serien «Jeg mot meg», mener at disse punktene er til å stole på, siden forfatterne har såpass lang erfaring innenfor feltet.

- John og Julia Gottman har jobbet med par i mange, mange år som terapeuter og forskere, og har åpenbart dyp innsikt i hva som kjennetegner gode og ikke så gode parforhold, forteller han.

Han trekker fram to av punktene som blir nevnt i boka som spesielt viktige, nemlig forpliktelse og tillit.

- Parforhold handler om følelsesmessig og rasjonell trygghet; du må forplikte deg og føle deg trygg på at også den andre er forpliktet, sier Kjøs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer