Samliv

8 ting lykkelige par gjør

- Begynn med fem minutter per dag. Just do it, sier hun.

IKKE SÅ MYE SOM SKAL TIL: Ofte er det nok å gi kjæresten et kyss på kinnet, eller et gjennomtenkt kompliment, for å vise at du bryr deg.
IKKE SÅ MYE SOM SKAL TIL: Ofte er det nok å gi kjæresten et kyss på kinnet, eller et gjennomtenkt kompliment, for å vise at du bryr deg. Vis mer
Publisert

I en travel hverdag med jobb, husarbeid, barn, forpliktelser og avtaler kan det være vanskelig å få tid til å pleie parforholdet. Spesielt dersom dere har vært sammen noen år, og kun sameksisterer i samme leilighet uten å helt prioritere hverandre. Da er det greit å vite at det ikke alltid er så mye som skal til. Selv små, kanskje ubetydelige gester i hverdagen kan ha stor betydning for forholdet.

Noen ganger kan en post-it-lapp i matboksen eller en ekstra god klem etter jobb være nok til at den andre føler seg sett og ønsket.

- De små tingene man gjør for partneren i hverdagen er kjempeviktig for forholdet. Ofte tar man hverandre for gitt etter hvert, og selv om man gjør gode ting for hverandre så glemmer man å legge merke til det. For eksempel at en bretter klær eller lager mat til den andre.

Det sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

- Det handler om å ikke ta hverandre for gitt, som er én av de store fallgruvene i et parforhold. Mange blir sittende i hver sin sofa med hver sin mobil, men små gester kan utgjøre mye for et forhold, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer