Venner Med Eksen

- Å godta at kjæresten har kontakt med eksen er vanskelig for de fleste

Slik anbefaler ekspertene deg å håndtere situasjonen.

VENN MED EKS: Er det greit at den nye kjæresten forblir venner med eksen sin?  Foto: NTB Scanpix
VENN MED EKS: Er det greit at den nye kjæresten forblir venner med eksen sin? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vennskap er en stor del av et kjæresteforhold, og hvis det skulle ta slutt er det noen som ønsker å beholde vennskapet. Men er dette egentlig greit, hvis man har fått ny kjæreste? Parterapaut Anna Sigridsdatter Heen, mener dette bør være opp til den nye kjæresten.  - Jeg tror man skal være forsiktig med det. I den grad man ønsker å ha et forhold til eksen er det noe man bør spørre nåværende kjæreste om er greit, og la vedkommende avgjøre. 

Henn forklarer at dette er noe mange synes er vanskelig å forholde seg til.  - Å godta at kjæresten har kontakt med eksen er vanskelig for de fleste, da det avstedkommer usikkerhet, mistenksomhet og sjalusi. Det tolkes som man ikke er ferdig med eksen, og da blir nåværende partner rimeligvis utrygg.

- Skal en ha forhold til eksen blir det i så fall desto viktigere å forklare hvorfor man vil det, og berette hva karakteren av denne kontakten er, sier hun. 

LES OGSÅ: Har eksen fått ny kjæreste allerede?

I noen tilfeller er det naturlig å forbli venner 

Gestaltterapaut og sexolog Bianca Schmidt understreker at det faktisk kan være naturlig å beholde vennskapet.  - Noen er venn med eksen sin og det avhenger veldig av måten bruddet skjedde på. Ofte i et brudd, så er jo en veldig såret og den andre ikke og da er det vanskelig med brudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer