Partnervold

Å plutselig ty til vold: - Det er jo ikke sånn at man enten er en voldelig eller ikke-voldelig person

Vold er en handling og ikke et personlighetstrekk.

BRUDD: Etter 15 måneders ekteskap skal de nå skilles, og Amber Heard hevder nå at Depp har mishandlet henne gjennom hele forholdet. Foto: Abaca
BRUDD: Etter 15 måneders ekteskap skal de nå skilles, og Amber Heard hevder nå at Depp har mishandlet henne gjennom hele forholdet. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du som oss, og leser mye nyheter på nett, så har du garantert fått med deg saken om Hollywoodsuperstjerne Johnny Depp og kona Amber Heard, som nå skal skilles etter et 15 måneders «langt» ekteskap. En skilsmisse i kjendisverdenen er knapt nok særlig oppsiktsvekkende i seg selv, men når Depp beskyldes for «partnervold» av sin unge kone er det straks litt mer sjokkerende (en uke senere ble han også observert flørtende med danske Tina).

Vold i ekteskap og parforhold er et vanskelig tema som engasjerer oss, og kommentarene har haglet på sosiale medier i både den ene og den andre retningen. 

Det er slett ikke få som har tatt Depp i forsvar og selv hans tidligere kone gjennom 15 år, Vanessa Paradis, har gått ut i media og fortalt at dette slett ikke høres ut som den mannen hun selv var gift med. 

Mange har derfor utpekt Amber Heard til en løgner som kun er ute etter penger, for en mann kan da vel ikke plutselig bli voldelig når han aldri har vært det før. Eller kan han det?

LES OGSÅ: Her skjer de fleste voldtekter

Mennesker er nyanserte og i stadig forandring 

– Ja, nå kan jeg ikke uttale meg spesifikt om Johnny Depp og Amber Heard, men generelt sett så kan man det. For det er jo ikke sånn at man enten er en voldelig eller ikke-voldelig person, sier leder og psykologspesialist ved Alternativ til vold (ATV) i Vestfold, Cecilie Guldvog til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer