Religiøs

- Å prøve å endre kjæresten vil ikke hjelpe, men heller skyve personen bort

Slik håndterer dere ulikt livssyn i parforholdet.

ULIKT LIVSSYN: Ulike livssyn kan by på problemer i parforholdet, men det kan fortsatt fungere, mener eksperter.  Foto: Shutterstock / Sergiu Birca
ULIKT LIVSSYN: Ulike livssyn kan by på problemer i parforholdet, men det kan fortsatt fungere, mener eksperter. Foto: Shutterstock / Sergiu Birca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er partneren din kristen og du ateist? Eller kanskje det er motsatt? Ulikt livssyn og religion kan være vanskelig for noen når det kommer til parforhold. Det er tross alt en del av hvordan vi definerer oss som menneske. 

Bianca Schmidt er gestaltterapeut og samlivsterapeut. Hun understreker at et hvert par har ting man er enig og uenige om. Men hvis det er viktige verdier eller religion, blir det dypere. 

- Enkelte verdier ligger dypt i oss. Er disse på kollisjonskurs kan det bli vanskelig. Når det er en som er aktivt troende og den andre har en annen religion eller ikke en religion, blir det fort et konfliktområde. Siden det ligger så dypt i vår identitet vil litt pirking på dette føle som om noen angriper hele oss, forklarer hun til KK.no. 

Dersom religionsforskjellene i forholdet skaper uenigheter kan det derfor blir vanskeligere enn andre typer uenigheter. Schmidt understreker at det er fullt mulig å få til et slikt forhold til å fungere, men det krever aktivt arbeid. 

- Når dere er klar over at du og kjæresten har forskjellige holdninger på et område må dere først og fremst møte hverandre med dyp respekt. Å kaste kommentarer eller latterliggjøre vil ikke få deg i mål. Å prøve å endre kjæresten vil ikke hjelpe, men heller skyve personen bort. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer