Mamma

- Å være mamma var et så stort prosjekt at jeg ikke hadde kapasitet til å være kjæreste

Da TV 2-Marthe ble mamma ble hun så oppslukt av sønnen Nils (2) at hun helt glemte hvordan hun skulle være kjæreste med mannen Håvard Sveberg. Løsningen ble besøk hos parterapeut.

MARTHE SVEBERG BLE OPPSLUKT AV BARNET SITT:  Da Marthe Sveberg ble mamma til sønnen Nils, ble hun så oppslukt av foreldrerollen at hun helt glemte å være kjæreste med mannen Håvard Sveberg. Det første til store kommunikasjonsproblemer. 
 Foto: VG
MARTHE SVEBERG BLE OPPSLUKT AV BARNET SITT: Da Marthe Sveberg ble mamma til sønnen Nils, ble hun så oppslukt av foreldrerollen at hun helt glemte å være kjæreste med mannen Håvard Sveberg. Det første til store kommunikasjonsproblemer. Foto: VG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg opplevd at det å bli mamma til Nils var et så stort prosjekt at jeg ikke lenger hadde kapasitet til å være kjæreste med mannen min, Håvard, forteller Marthe Sveberg (38), som blant annet er kjent som programleder på TV 2.

Ifølge psykolog og parterapeut Eva Tryti er det helt naturlig at mødre ofte blir mer oppslukt av barnet enn hva fedre blir, siden de er biologisk mer utrustet til å ta seg av barnet enn det menn er.

– Nybakte mødre er fulle av hormoner som skal knytte de til barnet, og det kan jo på en måte ikke en pappa matche det første året, forteller hun.

I tiden fra barnet er rundt tre måneder til det nærmer seg ni måneder er mor og barn inne i det som kalles symbiosefasen, hvor moren og babyen er en lykkelig enhet, ifølge Tryti. Da gir de seg over til hverandre og glemmer nesten alt annet, og det kan være veldig deilig fase, forklarer Tryti. Selv om dette er bra for mor og barnet, så er det ikke bra for parforholdet siden fedre da har lett for å føle seg utenfor. 

Marthe forteller at den sommeren da Nils var rundt seks måneder begynte de å få kontroll på foreldrerollen, og da kom behovet for å bli sett som et menneske tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer