Sex:

- Akkurat nå opplever vi en bølge av det jeg kaller for nygrådig seksualitet

På samme måte som vi forteller at vi har vært ute og reist, vil vi nå ifølge ekspertene fortelle at vi har vært på sexfest i helgen.

SEX: Alt er i oppbrudd, og overalt ser vi at seksualiteten utvikler seg og blir fri for skam, sier Lucy Vittrup, som er forfatter og sexekspert. FOTO: NTB Scanpix
SEX: Alt er i oppbrudd, og overalt ser vi at seksualiteten utvikler seg og blir fri for skam, sier Lucy Vittrup, som er forfatter og sexekspert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Der er noe i gjære på den seksuelle arenaen, og du har sikkert allerede lagt merke til det. ­Kanskje har du ei venninne som etter å ha gått gjennom en tøff skilsmisse, plutselig har blomstret opp og med en ny glød i kinnene legger ut om alle Tinder-mennene som har krysset ­hennes vei. Kanskje du smiler litt av naboparet som på den ­årlige nabolagsfesten deler villig av sine erfaringer med pisk og håndjern. Eller er det din egen fantasi som har begynt å gå nye veier?

– Alt er i oppbrudd, og overalt ser vi seksualiteten ­utvikle seg og bli fri for skam, sier Lucy Vittrup, som tar imot oss i den store, hyggelige stuen sin. Hun er forfatter, foredragsholder og spaltist som har spesialisert seg på «den nye seksualiteten».

– Min tilnærming til seksualitet er at det er en livskraft og ikke bare en akt som foregår på soverommet, eller hvor den nå foregår. Og derfor synes jeg det er kjempeinteressant, det som er i ferd med å skje akkurat nå. På den ene siden blomstrer seksualiteten som aldri før, og på den andre siden er vi nødt til å spørre oss selv om noe sam­tidig går tapt. Mange i de ­promiskuøse miljøene snakker om at de føler en enorm tomhet, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer