Sexpartnere:

- Alt fra 1 til 200 sexpartnere regnes som normalt

Disse faktorene påvirker hvor mange sexpartnere vi har.

SEXPARTNERE: De som etablerer seg tidlig har færre sexpartnere enn de som etablerer seg seinere i livet. FOTO: NTB Scanpix
SEXPARTNERE: De som etablerer seg tidlig har færre sexpartnere enn de som etablerer seg seinere i livet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke til å stikke under en stol at antall sexpartnere er et hett samtaleemne, både i venninnegjengen og når det kommer til nye kjærester, eller eventuelle partnere. Men, hvor mange sexpartnere er egentlig «normalt» å ha. Finnes det et slags tall på dette? (og vet du om du bør avsløre dette til den nye kjæresten?).

– Det finnes ikke noen undersøkelser som sier noe om hvor mange det er normalt å ha sex med, men det vi vet er at det er veldig stor spredning, forteller Anders Lindskog, spesialist i klinisk voksenpsykologi og klinisk sexologi, til KK.no.

LES OGSÅ: Disse kvinnene har flest onenight-stands

Ifølge Lindskog finnes det store grupper som har hatt sex med en til to personer, og det finnes store grupper som har hatt sex med 30 til 40 stykker.

– Så vi kan si at det er normalt med alt fra 1 til 200 sexpartnere, legger han til.

Selv om det ikke finnes tall på hvor mange vi i gjennomsnitt har sex med, finnes det likevel flere faktorer som påvirker hvor mange sexpartnere det er normalt å ha. En av disse faktorene er hvor tidlig vi velger å etablere oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer