Sex Med Samme Kjønn

Anbefaler kvinner å ha sex med hverandre

- Det er mykt og intimt og kvinner kjenner andre kvinners kropper, og vet dermed hvor alt er!

JENTESEX: Sexologen hevder at det å teste sex med en annen kvinne er positivt for seksualiteten vår.  Foto: Shutterstock / PedroMatos
JENTESEX: Sexologen hevder at det å teste sex med en annen kvinne er positivt for seksualiteten vår. Foto: Shutterstock / PedroMatos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sex mellom to kvinner er et mye omtalt tema. Ikke bare er det en av de mest populære fantasiene blant menn, det er ofte noe kvinner selv også er litt nysgjerrige på. Nå har ny forskning kommet frem til at det faktisk er ganske vanlig. Ifølge en ny studie publisert i Biological Reviews , er nemlig sex mellom to av samme kjønn mye vanligere for kvinner enn det er for menn. Kvinner er ifølge studien mindre låst i en seksuell orientering enn det menn er, og årsaken ligger trolig langt tilbake i tid, hevder studiet. 

– Jeg tolker det slik at sporadisk sex konene imellom kan ha redusert konflikter og spenninger og gjort dem mer fruktbare. Flytende kvinnelig seksualitet kan ha utviklet seg for å lette på stemningen, sier Satoshi Kanazawa til Medicaldaily.com ifølge Forskning.no.

Kanazawa er hovedforfatter til studien og til daglig evolusjonspsykolog ved London School of Economics.

LES OGSÅ: - Tror du jeg blir kåt av dette?

Større aksept for at kvinner tar på kvinner

Terapaut og sexolog Bianca Schmidt støtter teorien. 

- Hvis du ser på menn og kvinner så er det en langt større aksept for at kvinner tar på hverandre enn hva menn gjør. De er mye mer bekvemme med å være nær hverandre enn menn. Kvinner kan være mye mer sensuelle med hverandre. Pusle med håret og stryke på hverandre uten at det er noe seksuelt. Det gjør ikke menn, sier hun. 

Ifølge sexologen har nemlig menn ofte en frykt for at andre skal tro de er homofile, hvis de eksperimenterer eller er kjærlige med samme kjønn. 

- Hetreofile menn har en større grad av homofob frykt som gjør at de ofte holder seg litt mer unna hverandre. Samfunnsmessig så har det jo i mange generasjoner vært en idé om hvordan menn skal være. Maskuline og tøffe, og de skal ikke være myke. Det er et større samfunnsmessig tabu å ta på hverandre for menn enn for kvinner, sier hun. 

LES OGSÅ: Kvinner kan være fleksiseksuelle

SEX MED EN ANNEN KVINNE: Sex mellom samme kjønn er vanligst blant kvinner, viser ny studie.  Foto: © Beauty Photo Studio
SEX MED EN ANNEN KVINNE: Sex mellom samme kjønn er vanligst blant kvinner, viser ny studie. Foto: © Beauty Photo Studio Vis mer

Men det er ikke kun sex det handler om. Schmidt vil gjerne understreke at for kvinner handler det ofte like mye om følelsen av å ta på en annen. 

I tillegg er hun svært positiv til at dette området utforskes.

- God fysisk nærhet med et annet menneske er godt og sunt uansett kjønn og legning, og kvinner kan like dette spesielt godt. Det er bare bra å eksperimentere litt hvis du ønsker det. Det å eksperimentere utvider ofte forståelsen av vår egen kropp og vår egen seksualitet, mener hun.

LES OGSÅ: 10 vanlige fantasier

- Flere bør teste det ut

For mange hetrofile kvinner kan bare tanken på å forsøke sex med en annen kvinne, virke helt utenkelig. Men ifølge sexolog Camilla Roald Johansson er dette noe som kan gagne kvinners seksualitet. 

- Det å oppleve sex med en annen kvinne kan være en utrolig deilig opplevelse på mange plan. Vi kjenner våre kropper og selv om man har ulike preferanser, så går det veldig naturlig og fint for seg. Det er mykt og intimt og kvinner kjenner andre kvinners kropper, og vet dermed hvor alt er! 

Sexologen forteller at hun i terapisituasjoner også opplever at en del kvinner i heterofile forhold ønsker å oppleve dette. 

- Det er helt klart større aksept for kvinne/kvinne-utforskning og sex, også blant par, være seg kjærester eller gifte. En kone kan mye lettere spørre sin mann om å prøve jentesex. Noen vil så klart bli såret og usikker, men dette har jeg snakket med svært mange om, både kvinner og menn. Det virker til og med som om de fleste ikke ser på dette som utroskap, sier hun. 

- Noen menn tillater det, andre menn oppmuntrer til det og tenner på det. Det er også mye mer vanlig med kvinne/kvinne/mann i trekanter.

Til info: Camilla Roald Johansson arbeider som sexolog og foredragsholder ved siden av sexologi-studiene. 

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak et langt ekteskap

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer