Åpent forhold

Åpent forhold: Hvem kan det funke for?

Har kjæresten din lyst til å åpne forholdet? Eller har kanskje du lekt med tanken? Her er parterapeutenes ord om polyamorøse parforhold.

ÅPENT FORHOLD: Ifølge ekspert er det mange par som ikke lenger er kjærester på grunn av sexlivet, men på grunn av tryggheten. For disse er det kanskje helt i orden å ha sex med andre på si. FOTO: NTB Scanpix
ÅPENT FORHOLD: Ifølge ekspert er det mange par som ikke lenger er kjærester på grunn av sexlivet, men på grunn av tryggheten. For disse er det kanskje helt i orden å ha sex med andre på si. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi hører stadig vekk om folk som lever etter det vi kan omtale som «alternative samlivsformer». Noen har kanskje flere kjærester på én gang, enkelte har sex med andre mens de har kjæreste og noen er single - men foretrekker å date kjærestepar.

KK har blant annet tidligere skrevet om Hanne som er samboere med to menn - i tillegg til at hun har en kjæreste. Vi har snakket med Lynn som synes det er feil at hennes kjærlighet kun skal gis til én person. Og for Laila, som beskriver monogami som et kvelertak.

Det er ingen tvil om at disse alternativene fungerer godt for enkelte. Kanskje er det til og med den eneste løsningen for folk?

Utløp for fantasier og lyster

Sexologisk rådgiver Ulla Aasland har tidligere sagt til KK at en av grunnene til at noen ønsker åpent forhold, kan være kombinasjonen av trygghet og stabilitet, samtidig som at man beholder den seksuelle spenningen gjennom årenes løp.

- Det gir en muligheten til å fortsatt få utløp for fantasier, lyster og begjær, og på denne måten tilfredsstilt behov man ikke får i det forholdet man allerede er i, sa Aasland den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer