Seksuelle drømmer.

Blir du ofte tent i søvne?

Det er ikke farlig.

HELT NORMALT: Det er helt normalt å ha seksuelle drømmer innimellom, og det er ikke farlig å bli tent uten å få orgasme. FOTO: NTB Scanpix
HELT NORMALT: Det er helt normalt å ha seksuelle drømmer innimellom, og det er ikke farlig å bli tent uten å få orgasme. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De aller fleste opplever å ha seksuelle eller våte drømmer innimellom. Enten du våkner opp og husker den spesifikke drømmen, eller bare våkner opp og kjenner deg litt tent. Mange menn tror det kan være skadelig å få ereksjon uten å få utløsning, og noen bruker det nok også som en god unnskyldning for å ha litt morgensex. (Pssst: Morgensex kan ha flere positive fordeler).

Selv om morgensex ikke nødvendigvis er en dårlig idé, er det langt fra farlig å ha seksuelle drømmer uten å få utløsning, skriver forskning.no.

- Mange har en forestilling om at det er farlig å ikke få utløsning, enten gjennom onanering eller samleie. Dette stemmer ikke, faktisk er det slik at om man ikke får utløsning så brytes sædcellene ned av seg selv eller utløses om natten. Det er altså ikke noen helserisiko forbundet med å ikke få utløsning, selv om mange tror det, sier Ingrid Blessom, som er psykolog og sexolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi til KK.

Det er med andre ord ikke farlig å ha seksuelle drømmer, og det er faktisk sunt.

- Vi mennesker får seksuelle eller våte drømmer for å sikre den seksuelle responsen og at alt fungerer som det skal. Kroppen er helt genial, sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer