Ekteskap:

Blir man mer asosial av å gifte seg?

Ny forskning viser at vi blir mer innadvendte og mindre vennlige av å gifte oss. Hvorfor?

MINDRE UTADVENDT: Forskning viser at menn blir mer innadvendte det første halvannet året av ekteskapet. Annen forskning har vist at ektepar har en tendens til å begrense det sosiale nettverket sammenlignet med når de er single.
MINDRE UTADVENDT: Forskning viser at menn blir mer innadvendte det første halvannet året av ekteskapet. Annen forskning har vist at ektepar har en tendens til å begrense det sosiale nettverket sammenlignet med når de er single. Vis mer
Publisert

Det sies ofte at ektepar blir likere og likere hverandre med årene. Vi tilpasser oss hverandre, får likere interesser og omgås de samme vennene.

Det er kanskje ikke så rart at vi tilpasser oss personen vi bor sammen med, prøver så godt vi kan å komme overens og skape et godt og trygt fellesskap i ekteskapet.

Se for deg at du er en rolig og innadvendt person som gifter deg med en sosial og utadvendt person. Du ønsker å gjøre din kjære fornøyd, deltar i flere sosiale settinger og utfordrer deg selv for å komme den andre i møte.

Det er kjent at store livshendelser kan styre personligheten din i bestemte retninger, for eksempel at du blir tryggere og mer utadvendt. Vi tilpasser oss i de aller fleste relasjoner, men kan ekteskap virkelig endre personligheten vår? Er det ikke slik at personligheten vår er medfødt og formes av opplevelser i barndommen, eller er den i utvikling hele livet?

Ny forskning avslører

Ny forskning fra University of Georgia viser at folks personlighet endres på forutsigbare måter i løpet av det første halvannet året av ekteskapet, skriver tidsskriftet Psychology Today. Forskerne fikk 169 par til å svare på et spørreskjema 6, 12 og 18 måneder etter bryllupet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer